HU | EN
Formula 1 Magyar Nagydíj

 

2017 őszén folytatódik a munka a Hungaroringen

2016. december 30. 19:05

A 30 éves Hungaroring „megújulása” tavaly év végén kezdődött el, és a munkálatok a tervek szerint 2017 őszén folytatódnak – tovább épül-szépül hazánk Formula–1-es versenypályája, amely immár a tradicionális helyszínek közé tartozik a világbajnoki sorozatban.

2016-ban a mogyoródi aszfaltcsík teljes hosszán kicserélték a kopóréteget, amely fontos és szükséges első lépése volt a felújítási munkálatoknak. 1986 óta nem volt egységes, új aszfalt a Hungaroringen, most van, és nemcsak ez jó hír, hanem az is, hogy Charlie Whiting a Formula–1 nemzetközi versenyigazgatója, azt nyilatkozta a pályabejárás után, hogy első osztályú munkát végeztek a Hungaroringen.

 Az elmúlt hat évből ötöt nyereséggel záró vállalat önerőből oldotta meg az aszfaltozást, amely a szerződéshosszabbítás szempontjából is fontos tényező volt. (A Formula–1-es Magyar Nagydíj a hosszabbításnak köszönhetően újabb öt évig, vagyis 2026-ig szerepel a sorozatban.)
Az élet azonban nem áll meg: az állami forrásoknak köszönhetően 2017 őszén folytatódhatnak a munkálatok, amelyeket három szakaszra osztanak.
Első lépésben az alapvető cél a nézők kiszolgálása, vagyis a lelátórendszer, a főtribün mögötti terület korszerűsítése, új televíziós kommentátorfülkék építése. A második ütemben (tehát 2018 őszétől kezdődően) következhetnének a főépületek és a garázsok, a harmadikban pedig felépülhetne a látogatóközpont, a múzeum, és a kiszolgáló létesítmények, amelyek lehetővé tennék, hogy a Hungaroring egész évben látogatható motorizációs centrum legyen – a hazai autó- és motorsport fellegvára.

A Hungaroring célja, hogy az építkezés ne befolyásolja a nagy nemzetközi versenyeket. A pályán a Formula–1 mellett – amelynek a megrendezése a vállalat elsődleges feladata – jövőre is megtartják a túraautó-világbajnokság, a német túraautó bajnokság és a kamionos Európa-bajnokság egy-egy versenyét.


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2019 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2019 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.