HU | EN
Formula 1 Magyar Nagydíj

 

Az adrenalin bűvöletében

2018. július 30. 09:18

Imádták az adrenalint, a kihívást, a sebességet, amely átjárta az egész testüket. Hazánk eddigi egyetlen Formula–1-es pilótája, Baumgartner Zsolt mögé ültek be mindhárman, s tapasztalták meg a Formula 1 Experience program keretében, milyen egy kétüléses F1-essel autózni. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka, a labdarúgó válogatott új szövetségi kapitánya, Marco Rossi, valamint a modell Palvin Barbara élhette át az F1-es élményt.

„Elég jól beválik ez a program, szerencsére egyre több az érdeklődő – mondta Baumgartner Zsolt. – Megtiszteltetés, hogy ilyen utasokat vihettem ma, jó érzés, hogy eljöttek. Palvin Barbi talán tartott egy kicsit az egésztől, de az első kanyar után már nagyon élvezte a száguldást.”

Hosszú Katinka: „Az elején nagyon furcsa volt, hogy valósággal beleszorítottak az ülésbe, de amikor elindultunk, már örültem neki, mert így biztonságosan tartott. A kétüléses F1-es élmény nagyon hasonlít a gokartozásra, mert én nyomom ott is a gázt rendesen, csak persze Baumgartner Zsolti sokkal gyorsabb, mint én és jóval több a tapasztalata. Tanultam is tőle néhány trükköt, biztos, hogy a következő gokartozás alkalmával már gyorsabb leszek. Egy F1-est is kipróbálnék szívesen – bár aligha bíznának rám egy ilyen értékű autót.”
Palvin Barbara: „Az első kigyorsítás volt a legrosszabb – a gyomrom felugrott a torkomba –, de utána már rendben volt minden, élveztem, hogy egymással versenyzett a két autó, még integettem is. Az egész testemben éreztem a sebességet és a fékezéseket. Nincs jogosítványom, de egyszer nagyon kipróbálnám, milyen érzés egy ilyen autót vezetni, bár nekem két kör pont elég volt, másfél órát biztosan nem bírnék ki.”

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya: „Amíg nem próbáltad, milyen ez, nem értheted… Egyszerűen elképesztő! Végig tökéletes biztonságban éreztem magam Baumgartner Zsolt mögött, a hátamon éreztem a sebességet. S nagyon örülök, hogy Hosszú Katinkával együtt élhettem át ezt az élményt, aki egy élő legenda. Az F1-ben egyébként az a lenyűgöző, hogy minden milyen profin és precízen működik, sok sportág tanulhatna belőle. Ferrari drukker vagyok, régen Niki Lauda volt a kedvencem, de a maiak közül is sok pilótát kedvelek, például Lewis Hamiltont, mert bár nem Ferrarit vezet, hihetetlen, mennyire gyors.”


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2019 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2019 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.