HU | EN
Formula 1 Magyar Nagydíj

 

DTM: a visszaszámlálás elkezdődött!

2016. szeptember 22. 17:26

Gyönyörűek voltak – az Andrássy úton mindenki utánuk fordult. Mondjuk nem is lehetett figyelmen kívül hagyni őket, hiszen a külsejük mellett a hangjuk is megdobogtatta a szíveket: a német túraautó bajnokság (DTM) hat autója – kiegészülve a safety carral – csütörtök délután megmutatta magát Budapest belvárosában, hogy kedvet csináljon a hétvégi, hungaroringi versenyhez.
Három csapat (Audi, BMW, Mercedes) hat pilótája (Nico Müller, Jamie Green, Augusto Farfus, Tom Blomqvist, Maximilian Götz és Paul Di Resta) tette tiszteletét a felvonuláson, és osztott autogramot a Városligeti Műjégpálya előtt, ahol a szurkolók megcsodálhatták a kiállított versenyautókat, és az első száz szerencsés sorszámot, a sorszámért cserébe pedig belépőjegyet kapott a hétvégére.

„A német túraautó-bajnokság mezőnye 26 év után, 2014-ben tért vissza a Hungaroringre, s most, egy év kihagyás után nagy örömünkre újra itt üdvözölhetjük a mezőnyt. A DTM nyolcadik, vagyis utolsó előtti futamát tartják a mogyoródi versenypályán, s biztosak lehetünk abban, hogy a BMW, a Mercedes és az Audi versenyzői ezúttal is késhegyre menő csatát vívnak majd a pontokért. A Hungaroring számára sokat jelent, hogy az osztrák Spielberg, a holland Zandvoort és az orosz Moszkva mellett a negyedik olyan nem német pálya lehet a miénk, amely része a DTM-sorozatnak” – nyilatkozta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.
Tavalyi újítás, tehát 2014-ben még nem találkozhatott ezzel a magyar közönség, hogy minden hétvégén két versenyfutamot rendeznek, vagyis szombaton és vasárnap is teljes értékű versenynapot láthat az, aki jegyet vált a hétvégi viadalra.

Szombaton egy negyvenperces versenyt bonyolítanak le, amely során nincs kötelező boxkiállás, a vasárnapi hatvanperces viadal során azonban minden pilótának ki kell jönnie kötelező pit stopra, amely során mind a négy abroncsot lecserélik.

De lássuk, mit gondol a fentebb említett hat pilóta az előttünk álló hétvégéről!

Nico Müller (Audi): „A Hungaroring új aszfaltja nagy kihívást jelent majd mindannyiunk számára, meg kell találnunk a megfelelő beállításokat, és megszerezni a lehető legtöbb pontot. A beharangozó sajtóanyagból megtudtam, hogy enyém a körrekord a Ringen, de ezért sajnos nem jár bajnoki pont, azokért meg kell dolgozni az előttünk álló hétvégén is.”
Jamie Green (Audi): „Nem ismerem túl jól a Hungaroringet, de remélem, jók leszünk ezen a technikás pályán. Egy körön nem voltunk különösebben gyorsak az utóbbi két futam időmérésén, de ez azért történt, mert meg kellett találni a kompromisszumot a beállításokkal. Az autó jó kellett legyen az időmérőn és a versenyen egyaránt.”
Paul Di Resta (Mercedes): „Szeretek ide jönni, a város nagyon különleges, és szeretem a kihívásokkal teli pályát is, amely rengeteg melót ad a versenyzőknek. Különösen fontos szakaszához értünk a szezonnak, így nem csupán a nézőknek szeretnénk maradandó élményt nyújtani – tudom, hogy itt nemcsak szeretik, hanem értik is az autósportot –, hanem a lehető legtöbb pontot is meg akarjuk kaparintani.”

Maximilian Götz (Mercedes): „Soha életemben nem versenyeztem még a Hungaroringen, úgyhogy ez biztosan extra kihívást jelent majd számomra.”
Augusto Farfus (BMW): „Szeretem ezt a pályát a történelme miatt, és azért is, mert minden jelentős sorozat versenyzői megméretik itt magukat. Engem is jó néhány emlék fűz ide, még a WTCC-s időszakból is. Remélem, ezen a hétvégén tovább gyarapítom a kellemes élmények számát, és hogy ez pontokban is mérhető lesz.”
Tom Blomqvist (BMW): „Jelenleg hatodik vagyok a bajnokságban, de szoros a küzdelem, és bízom benne, hogy feljebb tudok majd zárkózni. Ez a második évem a DTM-ben, és nagyon sokat tanultam az elmúlt időszakban: az idén már négyszer álltam dobogóra, s bár többször álltam közel hozzá, a győzelem egyelőre hiányzik a gyűjteményemből. Ami a Hungaroringet illeti, az Formula–3-as Európa-bajnokságon arattam itt futamgyőzelmet néhány éve, úgyhogy nagyon szeretem a pályát.”

Photo: Juergen Tap


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2019 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2019 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.