HU | EN
Hungaroring e-sport bajnokság

 

E-sport versenyek – magyarokkal!

2020. március 15. 20:51

Az Ausztrál Nagydíj ugyan elmaradt, ám két e-sport versenyt is rendeztek vasárnap, amelybe F1-es pilóták is beszálltak. Ami pénteken még jó poénnak hangzott (hogy teljesítsék a versenyt szimulátoron), az vasárnapra igazzá vált: a the-race.com szakportál megszervezte a viadalt, amelyhez a világ legjobb e-sportolói mellett profik is csatlakoztak – többek között Max Verstappen, vagy a korábbi versenyzők közül Juan Pablo Montoya, illetve Nelson Piquet Jr. A holland fenegyerek a kilencedik helyre kvalifikálta magát a „Nürburgringen”, aztán a versenyen az első kanyarban megpördült, és végül a 11. helyen végzett.

A 40 meghívott sztárpilóta mellett 20 helyre selejtező útján lehetett bekerülni, ami hatalmas csatákat hozott, de végül a Michelisz Norbert csapatában (M1RA) versenyző Báldi Gergőnek (aki tavaly a WTCR Esports online bajnoka lett) sikerült, méghozzá a kilencedik legjobb idővel. A top tízbe azonban végül nem tudott bekerülni.

Este újabb verseny zajlott (immár „az ausztrál aszfaltcsíkon”), amelyen az F1-es mezőnyt Lando Norris képviselte, de indult Stoffel Vandoorne és a Real Madrid labdarúgócsapatának kapusa, Thibaut Courtois is.

Magyar színekben hazánk egyik legismertebb e-autóversenyzője Bereznay Dani száguldott, aki az idéntől az Alfa Romeo-istállónál versenyez. S jó hír a magyar drukkereknek, hogy Bereznay fantasztikus versenyzéssel megnyerte a viadalt csapattársa, James Baldwin előtt!


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2020 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2020 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.