HU | EN

 

Egy kör Bitti emlékére

2016. szeptember 16. 13:27

Egy év. Ennyi ideje nincs közöttünk Bitter Sándor, vagy ahogy a legtöbben ismerték Bitti. S hiánya talán még fájóbb, mint az első napokban, amikor még fel sem fogtuk, hogy tényleg nincs közöttünk.

Hiányzott a Man-szigeti TT idején (a magyar drukkerek számára ő volt a világ leghíresebb és leghírhedtebb utcai motorversenyének arca), hiányzott a hungaroringi nyílt napokon, hiányzott a versenyhétvégéken, hiányzott a születésnapján…

Szombaton, az Rbike kezdeményezésére rá emlékeztek.

Eljöttek a barátok, a tisztelők, a régi cimborák, a drukkerek, köztük jelenleg is aktív versenyzők, mint Juhász Dávid, Gyutai Adrián, Horváth Lajos „Laller”, vagy éppen az ifjú Számadó Máté. Majd 500 motoros vonult fel a mogyoródi versenypályán – a szervezést a Hungaroring Motoros Akadémia vállalta fel –, hogy emlékezzenek, hogy felelevenítsék a régi sztorikat, amelyek általában hősiesek, viccesek, izgalmasak voltak.

A Porsche parkolóban kiállították Bitti sisakját, versenyruháját, a Man-szigeti TT-n szerzett emlékplakettjeit, no és azt az elképesztően gyönyörű és könnyeket fakasztóan egyedi sisakot, amelyet Mike Tamás festett meg a tavaly, 44 éves korában elhunyt bajnok emlékére.

Az ismerősök sztorikat meséltek Bitter Sándorról, majd tettek egy kört a Hungaroring pályacsíkján – a menetiránnyal ellentétesen, hogy ha csak néhány percre is, de „visszafelé forogjon az idő” –, majd pedig gyertyát gyújtottak – így emlékeztek.
Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2017 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2017 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.