HU | EN
Hungaroring e-sport bajnokság

 

Elkezdődött!

2019. augusztus 02. 19:11

Az első szabadedzésen Lewis Hamilton, a másodikon Pierre Gasly volt a leggyorsabb idő a 34. Rolex Magyar Nagydíj pénteki napján, amelyen a helyszínen 45 ezer néző követte az eseményeket. A változékony időjárás megtréfálta a versenyzőket, mert a hol eleredő, hol elálló esőhöz kellett alkalmazkodniuk.
Nem esett erősen, de nem is volt száraz, úgyhogy a második edzést slick gumikon kezdték a versenyzők – még Valtteri Bottas is, aki gyakorlatilag a komplett első tréninget kihagyta, mert motort cseréltek a Mercedesében.

Alexander Albon talán nála is rosszabbul járt, csúnyán összetörte a kocsiját, így piros zászlóval néhány kör után félbe kellett szakítani a körözést. Pierre Gasly és Max Verstappen állt az élre, de azután a csepergő eső nagyobb intenzitásra váltott, így a köridők már nem javultak, s a pilóták inkább azzal voltak elfoglalva, hogy felkészüljenek rá, mi van, ha vasárnap is esik… Más kérdés, hogy a versenynapra száraz időt jósolnak, ami a szurkolóknak is sokkal jobb hír, igaz, őket az eső sem zavarta különösebben – nem mozdultak a helyükről.

A Red Bull-páros mögött egyébként a Mercedesek következtek – Hamilton első edzésen elért ideje jobb volt, mint Gaslyé – igaz, ezekből az eredményekből nagy botorság lenne messzemenő következtetéseket levonni. Folytatás szombaton, amikor immár élesedik a helyzet az időmérő edzés miatt.


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2020 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2020 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.