HU | EN
Formula 1 Magyar Nagydíj

 

Újra indul a Jól vezess vezetéstechnikai programsorozat

2017. március 10. 08:21

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, mint a közúti közlekedésbiztonságért felelős szaktárca, a 2016-os év után, idén is meghirdeti a „Jól vezess” vezetéstechnikai tréningprogram sorozatát a biztonság-tudatosabb közúti közlekedési magatartás elősegítése érdekében. E program keretében az NFM több mint 1400 gépjárművezető számára biztosít lehetőséget vezetői ismereteik és készségeik biztonságos körülmények közötti fejlesztésére térítésmentes vezetéstechnikai tréning formájában.

A Jól Vezess program alapvető célja, hogy felhívja a figyelmet a vezetéstechnikai tudás fejlesztésének és szinten tartásának fontosságára.
Mivel a tavalyi forduló rendkívül népszerű volt, 2016. évi programhoz hasonlóan építettük fel a képzések struktúráját. A legnagyobb hangsúly 2017-ben is a friss jogosítvánnyal rendelkező járművezetőké. Ez az egyik legveszélyeztetettebb közlekedő réteg, mert a gyakorlat, a tapasztalat hiánya sokszor túlzott kockázatvállalási hajlandósággal társul, ami súlyos balesetekhez vezethet. A legnagyobb számú, összesen 400 tréninglehetőség ezért a kezdő kategóriában nyílik meg. Ebbe a csoportba - életkori megkötés nélkül - olyan járművezetők jelentkezhetnek, akik 12 hónapnál nem régebbi, de négy hónapnál idősebb vezetői engedéllyel rendelkeznek. A következő két kategória a 60 év alatti személygépkocsi vezetők, illetve a 60 év feletti szenior vezető csoportja.

Uniós adatok szerint - a közlekedés többi résztvevőjével összevetve - a motorkerékpárosok baleseti kockázata csökkent a legkevésbé. A programban ezért nagy számban elsajátíthatják a vészhelyzetek elhárítására szolgáló helyes technikákat a motorkerékpárosok is.

A harmadik kiemelt célcsoport a hivatásos járművezetőké. Ők öt kategóriában – autóbusz, 7,5 tonna alatti és feletti tehergépkocsi, tehergépkocsi szerelvény és veszélyes áruszállítás – érhetik el a vezetéstechnikai képzéseket.

A képzések három helyszínen fognak zajlani:

  •  Groupama Tanpálya, Hungaroring Mogyoród;
  •  DrivingCamp Hungary, Zsámbék;
  •  SPEEDWORLD Hungary, Kiskunlacháza.

A program szakmai koordinátora a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft.

A jelentkezési online felületen történik, annak folyamata viszont eltérő. A Groupama Tanpálya és a DrivingCamp Hungary esetében egy online regisztrációs űrlap kitöltésével lehetséges a jelentkezés a programra Az online regisztrációs űrlapok elérhetőek a http://hungaroring.hu/jolvezess/ és a http://www.drivingcamp.hu/hu/jolvezess/ weboldalakon. A SPEEDWORLD Hungary képzéseire egy a www.speedworld.hu honlapról letölthető űrlap kitöltésével és annak a jolvezess@speedworld.hu email címre történő visszaküldésével lehetséges regisztrálni.
Mindkét esetben a regisztráció beérkezésének sorrendjében kerülnek a szabad helyek feltöltésre. A jelentkezés részleteit tartalmazó pályázati feltételek megtalálhatók a vezetéstechnikai képzések regisztrációs felületén.

Amennyiben a program felkeltette érdeklődésüket, kérjük tájékozódjanak a regisztrációs lehetőségek valamelyikén.

A programban résztvevő szervezetek:


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2019 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2019 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.