HU | EN
Formula 1 Magyar Nagydíj

 

Kiélezett csatára készülnek!

2016. szeptember 23. 21:23

Elkezdődött. Gyönyörű autók, szupergyors pilóták, remek köridők – pedig pénteken még csak a német túraautó bajnokság (DTM) szabadedzéseit tartották meg a Hungaroringen. Tegyük hozzá gyorsan, hogy F1-es hangulatban és külsőségek között, hiszen ez a sorozat nem csupán szakmailag, hanem külcsín tekintetében is ad arra, hogy tökéletes legyen a megítélése. Ha egy szóval kellene jellemezni, az illene rá a legjobban, hogy vérprofi.

A Hungaroring büszke rá, hogy a nem német helyszínek közül az egyik lehet, a sorozat résztvevői és szervezői pedig örülnek, hogy egy ilyen nagy hagyományokkal bíró pályán tehetik tiszteletüket.

„Bízom benne, hogy újra remek versenyt láthatunk a Hungaroringen, csakúgy, mint 2014-ben, amikor a magyar szurkolók elképesztő hangulatot varázsoltak a lelátókra. Az egész mezőny szereti ezt a helyszínt, ezért törekedni fogunk rá, hogy állandó helye legyen a naptárban. Ami pedig magát a sorozatot illeti, bármilyen furcsa is, azon dolgozunk, hogy a szabályoknak köszönhetően a versenyzők tökéletlen autókkal küzdjenek, olyanokkal, amiket nehéz vezetni, mert akkor látják a nézők, hogy itt küzdenek a fiúk, s hogy valójában hősök” – nyilatkozta Hans-Werner Aufrecht, a DTM első embere.

Nos, a küzdelem már most is hősiesnek ígérkezik, hiszen bár ez a sorozat utolsó előtti futama, a hétvégénként megrendezett két-két versenynek köszönhetően még száz pontot lehet szerezni, vagyis senki sem mehet biztosra. Így az éllovas Marco Wittmann sem, bár ő arra azért építhet, hogy 2014-ben nem talált legyőzőre a magyar pályán.

„Nagyszerű érzés visszatérni ide, hiszen a 2014-es győzelmem miatt csodás emlékeket őrzök a pályáról. Akkor minden remekül alakult a hétvége során, s bár azóta újraaszfaltozták a Ringet, a pálya karakterisztikája nem változott. A legutóbbi versenyhétvégém jól sikerült, remélem, folytatódik a jó sorozat” – nyilatkozta Wittmann a pénteki sajtótájékoztatón.
Magyar vonatkozású pénteki esemény, hogy a kamionos mezőnyben kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbertnek lehetősége volt kipróbálni a Mercedes egyik versenygépét, amivel nagy álma vált valóra.

„Minden igaz, amit az ember gondol egy DTM-autóról. Brutális sebesség, brutális fékhatás – egyszerűen elképesztő, hogy vezethettem egy ilyen versenygépet. A következő lépés az lenne, ha egy igazi tesztnapon is körözhetnék vele” – nyilatkozta Kiss Norbert, akit szombaton is láthat a Hungaroring közönsége, hiszen kamionjával „gyorsulási versenyt” vív az egyik Mercedes DTM-autóval.

Előbb azonban még megtartják az első (negyvenperces) DTM-futamot is a mogyoródi dombok között…


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2019 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2019 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.