HU | EN
Formula 1 2021
Hungaroringshop Blackfriday

 

Kiss Norbi újra magyar csapattal az Európa-bajnokságon

2020. május 25. 09:42

A kétszeres kamion Európa-bajnok Kiss Norbert feltett szándéka, hogy az idén megszerzi a harmadik címét, méghozzá új magyar csapata, a Révész Truck Racing Team színeiben. Kamionja hónapok óta készül a csapat műhelyében, mostanra elnyerte végleges formáját, és készen áll arra, hogy meghódítsa Európa legendás versenypályáit.

„Nagyon örülök és büszke vagyok rá, hogy létrejött ez az új magyar csapat, amelyet ráadásul egy ilyen ikonikus cég karolt fel, mint a Révész csoport. Úgy érzem, hazatalált és otthonra lelt a kamionsport Magyarországon” – nyilatkozta Kiss Norbert, majd hozzátette, mindent megtesz majd, hogy harcolhasson az Európa-bajnoki címért.

Révész Bálint, a cégcsoport elnök-tulajdonosa úgy nyilatkozott: régi nagy álma vált valóra azzal, hogy megalakult ez a csapat, s hogy Kiss Norbit sikerült megnyerni pilótának. 

„Összeállt a magyar csapat magyar versenyzővel, és célunk a dobogó legfelső foka már az első évben – tette hozzá Kozák Attila, a Révész Truck Racing Team csapatvezetője.

A 40-es rajtszámmal induló MAN-kamiont az ország egyik legkorszerűbb műhelyében Bakó Csaba versenymérnök készítette fel, s hamarosan tesztelni is fogják majd.

A jelenlegi versenynaptár szerint a kamion Európa-bajnokság augusztus 29-30-án kezdődik, október 17-18-án pedig a Hungaroringen láthatjuk Európa legjobb kamionversenyzőit.

A magyar szurkolók bíznak benne, hogy hazai pályán legalább annyira sikeres lesz, mint korábban, s mint amennyire sikeres volt tegnap este az ETRC szimulátorversenyén, amelynek két futama éppen a Hungaroringen zajlott, s Kiss Norbi mindkettőt megnyerte.


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2020 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2020 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.