HU | EN
Hungaroring Sport ZRt.
Hungaroring Sport ZRt.

 

Kiss tökéletes napja a Ringen!

2021. június 13. 18:00

Kiss Norbert elképesztő tempót diktált vasárnap: a hazai szurkolók lelkes ovációjától kísérve megnyerte az időmérő edzést és mindkét versenyfutamot. A kamion Európa-bajnokság eseményeit a két nap alatt tízezer néző kísérte figyelemmel a Hungaroringen.

 

„Norbi! Norbi! Norbi!” – zengett a lelátó a Hungaroringen, és teljes joggal, hiszen a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert ennél többet aligha tehetett volna annak érdekében, hogy kiszolgálja a közönséget.

A vasárnapi hűvösebb időben javultak a köridők (Kiss az egy nappal korábbi, első rajtkockát érő idejénél négy tizeddel volt gyorsabb) és még sűrűbb lett a mezőny, ám Kiss így sem tűrt ellentmondást – maga mögé utasítva Sascha Lenzet és Antonio Albacetét megnyerte az időmérő edzést.

„Megtettük, amit lehetett és amit kellett: megszereztük a pole pozíciót – nyilatkozta a magyar versenyző. – Ez most szorosabb volt, mint tegnap, de várható is volt, hogy közelítenek az ellenfelek, hiszen már második napja körözünk itt, mindenki finomította a beállításokat.”

A magyar fiú a pole pozícióból indulva remekül kapta el a rajtot, és attól kezdve, hogy elsőként fordult az első kanyarba, vissza se nézett – rajt-cél győzelmet aratott.

„A rajt mindig necces, mert egymás mellett indulunk, és nagyon oda kell tenni magunkat, egy milliméternyi hiba sem fér bele – mondta Kiss a leintés után. – Kicsit megnyugodtam, amikor elsőként fordultam az első kanyarba, onnantól kezdve pedig már csak tettem a dolgomat, figyeltem, hogy ne fékezzem el magam, ne csússzak bele gyorshajtásba, ne hibázzak. Fenomenális érzés volt a célban kiszállni: hallottam, mennyire örülnek a nézők, egyszerűen imádom őket!”

A második futam már keményebb dió volt, hiszen a fordított rajtrács okán Kissnek a nyolcadik helyről kellett előreküzdenie magát, amennyire lehetett. Gyors volt, ez nem is kérdés, de hetet előzni… Nos, az azért nem olyan egyszerű dolog. Kiss számára azonban ezen a napon nem volt lehetetlen – két pályaelhagyás miatti figyelmeztetést kapott ugyan (össze-vissza taszigálták), de megérte, mert újból felállhatott a dobogó legfelső fokára.

„Az volt az egyetlen kérdés, hogy Saschát (Lenz) meg tudom-e előzni a rajtnál, mert ő nagyon gyors, miután ez sikerült, nem vállaltam különösebben nagy kockázatot, hanem mindig kivártam a megfelelő időpontot az előzésre – folytatta Kiss. – Igazából tegnapra is ugyanez volt a terv, hogy megnyerjük mindkét futamot, de a sors másként akarta. Mindegy, nem búslakodunk, hiszen a hátrányt mostanra elfeleztük, a további versenyhétvégéken pedig mindent megteszünk, hogy el is tüntessük. Gyorsak vagyunk, ez látszik, az ilyen napok pedig magabiztosságot adnak az embernek. Főleg úgy, hogy a Révész Racing vadonatúj csapat, ez összesen a harmadik versenyhétvégénk, ami egyszerűen elképesztő. Az ünneplés pedig, amelyet a szurkolók a verseny végén csaptak, mindenért kárpótolt. Annyira jó, hogy itt lehettünk, s nagyon megtisztelő, hogy ennyire szeretnek, sok erőt ad a folytatáshoz!”

A második versenyen a remekül küzdő német hölgy, Stefanie Halm végzett, a dobogó harmadik fokára pedig a cseh Adam Lacko állhatott fel.

Az összetettben Sascha Lenz vezet – előnye tíz pont a harmadik helyen álló Kiss Norberttel szemben.

 

 

GYORSASÁGI KAMION EB, HUNGARORING

  1. verseny: 1. Kiss Norbert (magyar, MAN) 25:38.699, 2. Lenz (német, MAN) 8.097 mp h., 3. Lacko (cseh, Freightliner) 12.830 mp h. 4. verseny: 1. Kiss Norbert (magyar, MAN) 26:11.488, 2. Halm (német, Iveco) 3.044 másodperc hátrány, 3. Lacko (cseh, Freightliner) 3.300 mp h.

Az Eb állása 3 futam után: 1. Sascha Lenz 40 pont, 2. Lacko 32, 3. Kiss Norbert 30


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2021 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2021 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.