HU | EN
WTCR
WTCR

 

Kiss újabb dobogós helye

2017. augusztus 27. 18:32

Kiss Norbert a szombati futamgyőzelem után vasárnap is dobogóra állhatott a kamionos Európa-bajnokság hungaroringi hétvégéjén – ezúttal a pódium második fokán ünnepelhetett a főverseny végén. A hazai drukkereknek ez is nagyon tetszett – a két nap alatt összesen 32 ezer ember volt kíváncsi a monstrumok csatájára.

De nézzük, mi történt a két vasárnapi futamon! A délelőtti időmérő edzésen ismét Kiss Norbert volt a leggyorsabb, így a főversenyen ő várhatta a pole pozícióból a lámpa szabad jelzését. Igenám, de mellőle meg az összetett pontversenyben vezető Adam Lacko indulhatott, így borítékolható volt, hogy ez nem lesz sima menet. Nem is lett az.

Lacko támadott, Kiss pedig nem tudta kivédeni a támadást, a cseh versenyző egyszerűen gyorsabb volt az egyenesben, kívülről megelőzte a magyar pilótát, aki így a második helyre szorult.
„Tudtam, hogy a rajtnál dől majd el sok minden, és nem is indultam rosszul, de nem is elég jól – nyilatkozta a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbi a leintés után. – A rajt után visszacsúsztam a második helyre, és utána hiába voltam gyorsabb a pálya hátsó részén, ott nem lehetett előzni, ahol meg lehetett volna, ott Adam (Lacko) autója volt a gyorsabb. Egyszerűen nem adódott előzési helyzet.”
Adam Lacko utóbb elárulta, már a verseny elején kikapcsolta a fedélzeti monitort, hogy ne lássa, mi folyik a háta mögött, mert tapasztalata szerint minél többet nézeget hátra az ember, annál valószínűbb, hogy hibázik. Nos, ő most nem hibázott.

Mint ahogy nem hibázott a második versenyfutamon sem: a nyolcadik helyről remekül rajtolva, és az előtte kialakuló tömegkarambolt ügyesen kikerülve egészen az első helyig küzdötte előre magát, úgyhogy végül kettős győzelmet ünnepelhetett vasárnap.

Kiss Norbert sajnos nem tudta befejezni a versenyt, mert a hetedik körben technikai gondja támadt. Utóbb elmondta, nem tudja, pontosan mi hibásodott meg, de elment a hátsó hajtás, így a hatodik helyről félre kellett állnia. Azzal vigasztalódhatott, hogy a nap leggyorsabb kört elérő pilótájának járó Krasznai János-díj az övé lett.
A kamionosok küzdelmét ezúttal is a Blancpain-mezőny versenye fűszerezte meg: a gyönyörű GT-autók látványos csatát vívtak – a főversenyüket a Fässler, Vanthoor kettős nyerte meg, mert ugye náluk van pilótacsere is.

KAMIONOS EURÓPA-BAJNOKSÁG, 5. FORDULÓ
3. verseny: 1. Adam Lacko (cseh, Freightliner) 25:43.116, 2. Kiss (magyar, Mercedes) 0.765 másodperc hátrány, 3. Halm (német, MAN) 5.298 mp h. 4. verseny: 1. Adam Lacko 25:54.568, 2. Halm 4.392 mp h., 3. Vrsecky (cseh, Freightliner) 13.291 mp h.

Az Eb állása 19 futam után: 1. Adam Lacko 232 pont, 2. Kiss 174, 3. Hahn (német, Iveco) 174
Azonos pontszám esetén a több jobb helyezés dönt.

 

Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2019 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2019 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.