HU | EN
Hungaroring e-sport bajnokság

 

Kubicát éltették a lengyelek a Ringen!

2017. augusztus 02. 20:06

A Formula–1-es világbajnokság mezőnye a Magyar Nagydíj hétvégéjét meghosszabbítva kedden és szerdán a Hungaroringen tesztelt. Az ilyen szezonközi teszteken elsősorban az évközi fejlesztéseket próbálják ki a versenyzők, a mostani eseménynek azonban a színfoltja volt, hogy Robert Kubica szerdán beült a 2017-es Renault-ba és egész nap tesztelt vele. A pilóta miatt – aki ralibalesete óta most először vezetett aktuális fejlesztésű versenygépet – nagyon sok lengyel drukker érkezett, akik egy teljes szektort megtöltöttek a Szupergold lelátón és egész nap Kubicát éltették. Kedden egyébként 2000, szerdán pedig 3500 néző kísérte figyelemmel a teszt eseményeit a mogyoródi versenypályán.

„Fantasztikus érzés volt ma itt lenni, és hihetetlen, milyen sok néző jött el, hogy megnézzen, szóval nekik is köszönettel tartozom – nyilatkozta Robert Kubica, akinek szurkolói kenterbe verték a leghangosabb B-középet, a teszt egy pontján franciául köszönték meg a Renault-nak a lehetőséget. – Sokat tanultam erről a legújabb fejlesztésű autóról és nagyon sok kérdésemre választ kaptam. Hatalmas különbség van a mostani és a korábbi Formula–1-es autók között, amelyeket vezettem. És nem csak abban, hogy az autó szélesebb, mint korábban volt… A mai nap után nagyon sok információt kell feldolgoznom magamban, és talán túl korai is arról beszélni, mi lehet a következő lépés. Egyelőre azt mondhatom, köszönöm a Renault-istállónak, hogy lehetővé tette számomra ezt a tesztet.”

Ami az eredményeket illeti (persze, ezekből nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, hiszen más-más programot csináltak végig), kedden Charles Leclerc, a Ferrari tesztpilótája, szerdán pedig a vörösök világbajnoki éllovasa, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb. Robert Kubica a negyedik legjobb köridőt mondhatta magáénak Vettel, Morris és Räikkönen mögött, ami azonban ennél sokkal, de sokkal többet mond, hogy 142 kört teljesített, ami kicsit több, mint két versenytáv a Hungaroringen.


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2020 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2020 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.