HU | EN
Hungaroring e-sport bajnokság

 

Különleges kávéval hangolódtak a versenyre

2019. április 25. 14:56

A végső visszaszámlálás elkezdődött: a túraautó-világkupa (WTCR) mezőnye megérkezett hazánkba, és csütörtök délelőtt a hungaroringi viadal nyitó sajtótájékoztatóját is megtartották. Az esemény különlegessége (természetesen az elhangzottak mellett) az volt, hogy a versenyzők a Platz étteremben elkészítették a saját, egyedi rajtszámos cappuccinójukat – már a hétvégére hangolódva.

A sajtótájékoztatón Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója házigazdaként köszöntötte a meghívott vendégeket, és elmondta, mekkora büszkeség a magyar Formula–1-es pálya számára, hogy 2011 óta immár zsinórban kilencedik alkalommal láthatja vendégül a világ legjobb túraautó-versenyzőit. „Érződik a jegyeladáson, hogy a téli szünetben megerősödött a mezőny, s hogy kiélezett küzdelmek várhatók. No és az sem rossz, hogy immár három versenyfutamot rendeznek, vagyis szombaton és vasárnap is drukkolhatunk a magyar pilótáknak. Minden évben ez az első nagy nemzetközi verseny a pályánkon, úgyhogy afféle tavaszköszöntő is a WTCR, amelyre Michelisz Norbi és Tassi Attila, valamint a szabadkártyás Tenke Tamás miatt nagyon sok nézőt várunk a hétvégén” – nyilatkozta Gyulay Zsolt.
Francois Ribeiro, a Eurosport Event első embere is késhegyre menő csatát vár, s nem csupán ezen a hétvégén, hanem az egész szezonban, és bár az esélykiegyenlítő rendszer, vagyis a BoP egyelőre nem kedvez a Hyundainak (Michelisz Norberték nagy bánatára), Ribeiro a méregdrága órájában is hajlandó volt fogadni arra, hogy a márka a szezon végén harcban lesz a végső győzelemért. Nos… Így legyen!

Ami pedig a versenyzőket illeti, nos, ők természetesen alig várják, hogy versenyautóba üljenek, és megízleljék a Hungaroring aszfaltját.

Andy Priaulx, háromszoros világbajnok: „Hosszú versenyzői pályafutásom során ez lesz a legelső alkalom, hogy versenyezni fogok a Hungaroringen. Teszteltem már itt különböző kategóriák autóit, de versenyezni nem versenyeztem, pedig nagyon kedvelem a pályát, amely olyan, mint egy mini Nürburgring. A város is gyönyörű, egyszerűen imádom. Ami pedig a tapasztalatot illeti, egy dolog a technika, meg a helyismeret, de az autóversenyzés ösztönös, s bízom benne, hogy az ösztöneim segítenek majd a hétvége folyamán. Szoros csatára számítok.”

Rob Huff, világbajnok: „A csapat készen áll a csatára! Marokkóban az is volt a baj, hogy túlságosan akartuk a jó szereplést, de megtaláltuk, mi volt a probléma. S hogy miként lehet nyerni a Hungaroringen? Azt is meg tudom mondani, meg azt is, hogy miként lehet boxutca-áthajtásos büntetést kapni, mert mindkettőben volt itt részem. Valójában azonban nem is ezt szeretném kiemelni, hanem azt a remek hangulatot, amely minket, versenyzőket évről évre itt fogad. Nagyon szeretik itt az autósportot, s nem csupán a magyar versenyzőket, hanem minket, többieket is. Sohasem felejtem el, milyen volt Norbi csapattársaként kisétálni a boxutcába, s hallani a zúgó tömeget.”

Michelisz Norbert, világbajnoki ezüstérmes: „Nehéz volt a marokkói szezonkezdet, de valójában nem is vártunk mást, tudtuk, hogy legfeljebb a fordított rajtrácsos viadalon van esélyünk a dobogós helyezésre. Nagyon fontos, hogy amikor az esélykiegyenlítő rendszer miatt nem tudunk önerőből a dobogós helyekért harcolni, akkor is annyi pontot kell gyűjteni, amennyit csak lehet, mert a végén ezek a pontocskák mind számítanak majd. Kíváncsian várom a hétvégét, mert azért nyilván bízom benne, hogy a hazai közönség előtt felállhatok a dobogóra. Ha most lehetne egy kívánságom, akkor azt kívánnám, hogy az idén először a Hungaroringen ünnepelhessek a dobogón.

Tassi Attila, a WTCR-mezőny legfiatalabb tagja: „Ezen a pályán nőttem fel, s bár a tavalyi szabadkártyás beugrás nem úgy sikerült, ahogy terveztem, két éve viszont két futamgyőzelemmel távoztam a hungaroringi versenyemről, úgyhogy optimista vagyok. A cél az idén elsősorban az, hogy fejlődjek, de azért persze nem sértődnék meg egy dobogós helyezés miatt.”


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2020 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2020 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.