HU | EN
Hungaroring e-sport bajnokság

 

Meglepetés-siker a DTM-ben és Michelisz pole a TCR-ben!

2017. június 17. 21:41

Meglepetés-végeredményt hozott a DTM-sorozat szombati versenye a Hungaroringen – az élen két korábbi Formula–1-es pilóta, Paul di Resta és Timo Glock végzett, akik számára az időmérés nem sikerült valami fényesen. A TCR-kvalifikációt viszont Michelisz Norbert nyerte meg.

De menjünk sorban!
Nyugodt szívvel kijelenthetjük, az időmérő edzés után, amelyen végig az Audi dominált, senki sem számított arra, ami végül az első DTM-futamon történt. Ugyanis a viadalt Paul Di Resta (Mercedes) zárta az élen, őt Timo Glock és Bruno Spengler (mindketten BMW) kísérte fel a pódiumra, hogy együtt pezsgőzzenek. Mindhárman a jó boxstratégiából profitáltak, ami a korai kerékcseréből fakadt, és abból, hogy a biztonsági autó a pályára hajtott. A legjobb Audi-pilóta Mike Rockenfeller volt – őt a negyedik helyen intette le a kockás zászló.
„Néha szerencse is kell a győzelemhez, s nekünk most szerencsénk is volt. Amikor megláttam a pályán a biztonsági autót, tudtam, hogy ezt a versenyt meg is nyerhetem. Jó volt a gumistratégiánk, ez is hozzájárult a sikerhez” – mondta Di Resta, aki 2016-ban, a hockenheimi idénynyitón nyert legutóbb, s aki feleségének Laurának, és hétfőn született lányuknak, Perlának ajánlotta a győzelmét.
Timo Glock sem számított a második helyre, neki is az volt a szerencséje, hogy már túl volt a boxkiálláson, amikor a safety car a pályára hajtott. Úgy érezte, hogy gyorsabb volt Glocknál, de inkább óvta a gumijait. „Sikerült jó ritmust találni, a Hungaroring pedig mindig is feküdt nekem, mintha a hazai versenyem lenne. Imádok itt versenyezni, lehet, hogy magyar útlevélért folyamodom” – viccelődött Glock, aki nálunk állhatott először pódiumra a Formula–1-ben is (2008).
René Rast – aki pályafutása első pole pozícióját szerezte a Ringen – végül a hatodik helyen végzett.
Az ok pedig, ami miatt a biztonsági autó a pályára hajtott, Maxime Martin balesete volt, aki a nyolcadik kör után esett ki a versenyből, csak rossz helyen állt meg az autója, menteni kellett.

Magyar sikereknek is tapsolhatott a közönség a Ringen, a TCR International sorozatban ugyanis a vendégpilótaként a saját csapata színeiben versenyző Michelisz Norbert volt a leggyorsabb az időmérő edzésen, így ő indulhat az élről a vasárnapi első versenyen. Pártfogoltja, a 18. születésnapját a hét közepén ünneplő Tassi Attila sem sokkal maradt el mögötte: övé a harmadik rajtkocka.
„Jó kis nap volt, s bár akad még egy-két apróság, amellyel jobbá tehetjük az autót, aki a pole pozícióból indul, az ne panaszkodjon. Büszke vagyok a fiúkra, hogy ilyen jól kezdték az évet, s ha a rengeteg munkájukat egy kicsit meghálálhatom azzal, hogy az élről indulok, hát megteszem. Tudom, milyen érzés itt nyerni, és elsősorban persze sportoló vagyok, de ha tudok, segítek a csapatomnak és Attikának, hogy a lehető legtöbb pontot szerezzék a hétvégén. Persze, nem úgy, hogy másokat gátolok ezzel.”
A kérdésre, hogy van-e rajta nyomás, Tassi Attila azt válaszolta, hogy egyáltalán nincs. Sőt, alig várja a versenyt, mert bízik benne, hogy azok a trükkök, amelyeket a Hungaroringen felnövő magyar pilóták ismernek, segítenek majd neki a futam során.

A Formula–3 Európa-bajnokság mezőnye is teljesített egy versenyt szombaton, ott a sok fiatal tehetség közül a német Maximilian Günthernek játszották el a német himnuszt. „Jól sikerült az időmérés és a rajt, onnantól kezdve pedig csak arra kellett koncentrálnom, hogy óvjam a gumikat és az éllovas pozíciómat. Nagyon fontos ez a huszonöt pont, és remek érzés vezetni a bajnoki pontversenyt, de utóbbival egyelőre nem foglalkozom” – nyilatkozta a német pilóta.

 


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2020 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2020 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.