HU | EN
WTCR
WTCR

 

Michelisz, Kiss és Szalay a Mikulásgyár Grand Prix-n

2017. december 10. 21:08

Mikulás-sapkás gyerekek vették birtokba a Hungaroring célegyenesét és boxait vasárnap. Hazánk Formula–1-es versenypályája az idén csatlakozott a Mikulásgyár kezdeményezéséhez, megnyitott egy gyűjtőpontot a kapuin belül, s az egészet megfejelte azzal, hogy hagyományteremtő szándékkal megrendezte a Mikulásgyár Grand Prix-t, amelyen hazánk legismertebb autóversenyzői segédkeztek a célegyenesben megtartott akadályverseny sikeres lebonyolításában. A kommentátor és hangulatfelelős Szujó Zoltán és Rákóczi Ferenc volt.

A túraautó-világbajnokságon ezüstérmet szerző Michelisz Norbert egyenesen a párizsi díjkiosztó gáláról érkezett, hogy elrajtoltassa a versenyt, nehéz volt eldönteni, hogy a gyerekek azt élvezik jobban, hogy közös fotót készíthetnek vele, vagy azt, hogy futhatnak a legendás aszfaltcsíkon. Michelisz rajtoltatott, Kiss Norbert kamionos Európa-bajnok irányított a fordulóban, a célban pedig a Hungaroring elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt és Dakarra készülő Szalay Balázs adta át a nyeremény Mikulás-sapkákat a futóknak.

„A gyerekek nagyon bátrak és elszántak, ami nem csupán a futóverseny során derült ki, hanem akkor is, amikor habozás nélkül beszálltak a tűzoltó-autó kosarába, hogy feldíszítsék a Ring karácsonyfáját. Bevallom, bíztam benne, hogy nekem ezt nem kell megtennem, mert tériszonyom van. Nagyon örülök, hogy csatlakozhattam ehhez a kezdeményezéshez, s hogy játékos formában az ő figyelmüket is felhívhattuk a közlekedésbiztonság fontosságára” – mondta Michelisz Norbert, aki Gyulay Zsolttal együtt beállt babgulyást, illetve kakaós csigát porciózni a versengésben elfáradt gyerekeknek.

„A Hungaroring számára fontos a társadalmi szerepvállalás, a szezon során jó néhányszor szervezünk olyan aktivitást, amelynek a főszereplői gyerekek, s most is jó érzés volt látni, mekkora örömet szereztünk a családoknak. Bár a kisvonat szokatlan jármű a Hungaroringen, látva a sikerét, lehet, hogy állandósítjuk” – viccelődött Gyulay Zsolt, a Hungaroring elnök-vezérigazgatója, de azt ő is belátta, hogy a legnépszerűbb program mégiscsak az volt, hogy tűzoltó-autó kosarából lehetett karácsonyfát díszíteni.

„Én még mindig hiszek a Mikulásban” – mosolygott kamionos Európa-bajnokunk Kiss Norbert, s csatlakozott hozzá a Dakar-ralira készülő Szalay Balázs is, aki elárulta, ő még az idén is kitette az ablakba a csizmáját, s kapott is bele csoki Mikulást. A Dakar-ralin ezzel óvatosabban bánik, ugyanis előfordult a sivatagban, hogy aki a sátrán kívül hagyta a csizmáját, reggelre kelve nem ajándékot, hanem skorpiót talált benne.

Ilyesmitől most nem kellett tartani, igaz, a téli időben nem is akarta senki levenni a csizmáját. Helyette elmentek kisvonatozni, vagy Hop on, Hop off busszal járták be a pálya aszfaltcsíkját, terepjárókkal a Hungaroring vadregényes erdejét, vagy éppen a fűtött boxokban találták meg az őket legjobban szórakoztató programot – részeg-szemüveges vezetést, kerékcsere-szimulátort, Mikulás-kereső versenyt. Hatalmas tetszést aratott, hogy az egyik boxban állt egy piros autó – no nem a Télapó szánja, hanem egy valódi Ferrari. No meg a Gender Racing két Formula–Renault-ja, amelyeket közelről is szemügyre vehettek a gyerekek.
„Látszik, hogy ebben a programban a szívük-lelkük benne volt” – köszönte meg a programot az egyik nagycsaládos apuka, jelezve, hogy a Mikulásgyár Grand Prix résztvevői nagyon jól érezték magukat a különleges eseményen.

A Hungaroringen kialakított Mikulásgyár gyűjtőponton továbbra is várják az ajándékokat a tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, valamint jó állapotú ruhákat, könyveket és játékokat. A gyűjtőpont december 22-éig hétfőtől szombatig 9.00 és 17.00 óra között tart nyitva a mogyoródi versenypályán.

Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2019 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2019 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.