HU | EN
Formula 1 Magyar Nagydíj

 

MNASZ – Hungaroring: szerződéshosszabbítás!

2016. október 04. 15:12

A Hungaroring Sport Zrt. és a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség szerződéses kapcsolata hosszú évekre nyúlik vissza, hiszen a felek szoros és hatékony együttműködése elengedhetetlen a nagy nemzetközi versenyek megrendezéséhez, mint a Formula–1, a túraautó-világbajnokság (WTCC), a kamionos Európa-bajnokság (ETRC) vagy éppen a német túraautó bajnokság (DTM). A két fél nem csupán a gyorsasági szakág kapcsán, hanem egyéb területeken is együttműködik – úgy, mint a sportbírók képzése, esetleg más autós szakágak Hungaroringre csábítása –, ezért is volt fontos, hogy a fentebb említett szerződést a napokban meghosszabbították.

Az új szerződés hosszú évekre biztosítja a két szervezet együttműködését, amelynek sikere az idén a nagy nemzetközi események pozitív nemzetközi megítélése mellett abban is megmutatkozott, hogy a Hungaroring és az MNASZ együtt vett részt a Nemzetközi Automobil Szövetség által meghirdetett pályázaton, amelyet meg is nyert.

1„A versenyek magas színvonalú megrendezése legalább annyira fontos, mint a tökéletes sportszakmai háttér biztosítása, s a Hungaroring megítélése hála az égnek mindkét szempontból pozitív. Annak érdekében, hogy ezt továbbra is fenntartsuk, szükség van a szoros és hatékony együttműködésre a Magyar Nemzeti Autósport Szövetséggel, ezért is fontos számunkra, hogy meghosszabbítottuk a szerződést, s hogy ilyen jó kapcsolatot ápolunk az MNASZ elnökével és vezetőségével, aminek gyümölcséből a magyar autósport profitál” – nyilatkozta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

„A Hungaroring a magyar autósport alappillére, a harmincéves pálya a versenyzők egyik kedvenc helyszíne, s nagy öröm számunkra, hogy nemzetközi berkekben is példaértékűnek tartják az itteni versenyek szervezését, sportszakmai hátterét. Az MNASZ mindent megtesz annak érdekében, hogy a Hungaroringen megtartott versenyek továbbra is sikeresek legyenek, és annak érdekében is, hogy minél több autóversenyző vehesse igénybe a mogyoródi létesítményt. Az elmúlt években a gokart, a szlalom, a drag és drift, valamint a gyorsasági és rali szakágunk naptárában is megtalálható volt a Hungaroring, mint helyszín, s nem titkolt célunk, hogy ezt az együttműködést további szakágakkal bővítsük” – tette hozzá Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke.


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2019 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2019 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.