HU | EN
Hungaroring Sport ZRt.
Hungaroring Sport ZRt.

 

Ocon a Hungaroringen aratta élete első győzelmét!

2021. augusztus 01. 20:05

Esteban Ocon pályafutása első győzelmét aratta a Hungaroringen, így csatlakozott a Damon Hill, Fernando Alonso, Jenson Button, Heiki Kovalainen kvartetthez, amely szintén nálunk ünnepelhetett először a dobogó legfelső fokán. Rettenetesen izgalmas futam végén született meg egyébként a győzelem, amelyet a helyszínen 64 ezer ember kísért figyelemmel (a három nap alatt összesen 130 ezren voltak a mogyoródi versenypályán).

Az elképesztő ünneplést csapó Ocon mögött a második helyen Sebastian Vettel ért célba, a dobogó harmadik fokára pedig Lewis Hamilton állhatott fel, pedig a hétszeres világbajnok az utolsó helyen is autózott. Harmadik helye okán, s mivel Max Verstappen csak a 10. helyen ért célba, a brit átvette a vezetést az összetett pontversenyben is.

De ne szaladjunk ennyire előre!

Lewis Hamilton a pole pozícióból indulva a századik világbajnoki és a kilencedik magyar győzelmére hajtott, ám a rajt után elképesztő dodzsem alakult ki: Valtteri Bottas túl későn fékezett, és Lando Norrist nekilökte Max Verstappen autójának. Ugyanebbe a koccanásba Sergio Pérez is belekeveredett – az ő versenye azonnal véget is ért.

Piros zászló, félórás szünet, majd újraindítás álló rajttal. Egészen furcsán egyébként, hiszen egyedül Hamilton állt fel a rajtrácsra, a többiek a boxutcába hajtottak slick-gumikért – a kör végén aztán a brit is bejött kereket cserélni, amivel sok időt veszített.

A lényeg: Ocon az ötödik körben az élre állt, és onnantól kezdve két kör kivételével, amikor kiállt kereket cserélni, végig ott is maradt, Vettel másodikként ért célba, Hamilton pedig nagy felzárkózást bemutatva a harmadik helyen.

„Csodálatos pillanat ez, nehéz is az érzelmeimről beszélni, hiszen egyáltalán nem számítottunk rá, hogy ma itt nyerhetünk – mondta Ocon. – Volt négy nehéz versenyünk, most pedig itt vagyunk. A Hungaroringet eddig is kedveltem, mostantól pedig még inkább így lesz. Bizonyos szempontból sokkal könnyebb a mezőny elején menni, mint a középmezőnyben, s bár Sebastian végig nyomás alatt tartott, ezúttal minden tökéletesen alakult.”

 

Frissítés: Késő este a Felügyelő Testület kizárta Sebastian Vettelt a versenyből, mert a technikai ellenőrök nem tudtak 1 liternyi üzemanyagmintát venni az autójából, és ezzel szabályt szegett. Az Aston Martin fellebbezett a döntés ellen. 


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2021 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2021 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.