HU | EN
Formula 1 Magyar Nagydíj

 

Palacsintasütéssel melegítettek

2017. május 11. 15:31

A hetedik túraautó-hétvégére készül a Hungaroring, ahol tavaly a WTCC pilótái avatták fel az új aszfaltot. Most más feladatot kaptak a pályával kapcsolatban – a verseny előtti sajtótájékoztatón a résztvevő pilóták hiányos pályarajzot találtak maguk előtt, az egyenesen kívül még két kanyart láttak, azt kellett kiegészíteniük. 

Volt, akinek ment, volt, aki kalandozást tett (legalábbis a rajz szerint) Kerepesen…
A magyar találmányok mentén (az előző években Rubik-kockával játszottak, majd gyufás skatulyából készült dzsengát próbáltak lebontani) ezúttal a golyóstoll volt a középpontban – Bíró László találmánya arra szolgált, hogy lerajzolják vele a Hungaroringet.

Michelisz Norbert volt a legprecízebb – legalábbis az egyszemélyes zsűrit alkotó Gyulay Zsolt Hungaroring-elnök a fóliára nyomtatott sablonnal ezt állapította meg, s egyúttal abbéli reményének adott hangot, hogy a hazai pálya előnyét (vagy legalább a hangulatot), a Honda gyári pilótája ki tudja használni szombaton és vasárnap.
„Mostanra szinte már hagyománynak számít, hogy Michelisz Norbert és a sorozat mezőnye nálunk vendégeskedik, pedig bevallom, amikor annak idején idehoztuk a sorozatot, mi magunk sem gondoltuk, hogy ekkora sikere lesz, hogy a pályánk zsúfolásig megtelt lelátóit mutatják majd a tévés összefoglalókban, hogy a közönség így megtalálja magának és megszereti a világbajnokságot és persze Michelisz Norbertet is, aki azóta kilépett a Zengő Motorsport kötelékéből, és a gyári Honda pilótája lett. A Zengő-csapat pedig újabb fiatal tehetségeknek ad lehetőséget a szárnybontogatásra” – mondta Gyulay Zsolt.

Az elnök-vezérigazgató ezután a Hungaroring menedzsmentjének nevében a május 12-ei FIA önkéntesek napja alkalmából köszönetet mondott a sportbíróknak, akik szabadidejüket a motorsportra áldozzák szerte a világon, köztük a mi versenypályánkon is. Ezen a hétvégén is 450 tagú lesz az önkéntesek tábora.
A Gundel Étteremben megtartott sajtótájékoztató végén a versenyzők, Michelisz Norbert, Nicky Catsburg, Nagy Dániel és Nagy Norbert kipróbálták magukat a konyhában: Gyulay Zsolttal kiegészülve megsütötték a ház legendás csokis-diós palacsintáját. Némelyiket közülük akár még a vendégeknek is fel lehetett volna szolgálni… Eláruljuk: ebben a feladatban Gyulay elnök úr bizonyult a legrutinosabbnak.

Michelisz Norbert: – Kiemelten fontos számomra a mostani hétvége, s szeretném kihasználni a lehetőséget, hogy dobogóra álljak a Hungaroringen, mert semmihez sem fogható az érzés, amikor állsz a pódium paravánja mögött, és várod, hogy kiléphess a magyar közönség elé. Itthon a szurkolók mindig csodás hangulatot teremtenek, ők segítenek abban, hogy az utolsó egy-két tizedet le tudjam faragni a köridőimből.

Nicky Catsburg: – A Volvo kitűnő versenyautó, s remélem, ezt a magyar pályán is bizonyítani tudjuk. Nagy csatát vívunk a Hondával, s bár egyetlen verseny sem könnyű, mindent megteszünk majd az újabb dobogós helyekért.

Nagy Dániel: – Minden évben itt voltam a Hungaroringen a túraautó-világbajnokság futamán, de eddig mindig szurkolóként, még tavaly is, mert nem lett kész az autóm. Az idén minden más lesz, egy kicsit én is átélhetem, milyen, amikor nekem is szurkol a magyar közönség. Szeretnék a Q2-be jutni, ezen felül minden más csak ajándék.
Nagy Norbert: – Számomra az a cél, hogy dobogóra álljak a túraautó Európa-kupa viadalán. Tavaly harmadik lettem az összetettben, most előrébb vágyom, s ehhez a célomhoz a Hungaroringen szeretnék egy lépéssel közelebb kerülni.


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2019 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2019 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.