HU | EN

 

Prémium tréning Michelisszel – a Hungaroring aszfaltján

2016. szeptember 16. 13:24

Birtokba vették a Formula–1-es pályát (is) – ez jelentette a prémium tréning exkluzivitását, amelyet Michelisz Norbert tartott a Hungaroringen, s amelynek keretében a Groupama Tanpálya mellett a résztvevők többek között a mogyoródi aszfaltcsíkon tesztelhették tudásukat.

Tökéletesen biztonságos körülmények között, s a túraautó-világbajnokság magyar versenyzőjének szakértő irányításával.
„A prémium tréning abban különbözik a többitől, hogy ezúttal nem csak a Tanpálya területén belül tehette próbára mindenki a vezetési tudását, hanem volt lehetőség ráhajtani a Hungaroring aszfaltcsíkjára, s használni néhány kanyarkombinációt” – mondta Michelisz Norbert, aki természetesen saját maga is beszállt a „buliba”, s maga is elvégezte a feladatokat. Vészfékezett 100, 130 és 160 km/órás sebességről, szlalomozott az egyes és a kettes kanyar között, és teljesítette időre az erre kijelölt szakaszt.

A csoport szándékosan kisebb létszámú volt a megszokottnál, mégpedig annak érdekében, hogy mindenkire jusson megfelelő mennyiségű idő és figyelem. Michelisz beült mindenki mellé, és próbált segíteni, sőt, a saját autójával is beállt olykor a konvoj elé, hogy bemutassa, miként célszerű kanyarodni, fékezni.

„Voltak a tréningnek rutinos résztvevői, és persze olyanok is, akik egyáltalán nem vettek még részt vezetéstechnikai tréningen. Utóbbiaknak nyilván elsőre az ellenkormányzás is gondot okozott a rántópadon, de némi idő elteltével, s a megfelelő mennyiségű gyakorlással később már ez is gördülékenyen ment. Alacsonyabb sebességgel indítottuk a gyakorlatokat, s szép lassan növeltük a tempót, s végül azt a tanulságot hozta ez a hosszú nap, hogy a résztvevők estére elfáradtak ugyan, de sokkal magabiztosabban kezelték a saját autójukat, mint a tréning előtt.”
És ez volt a cél.
Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2017 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2017 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.