HU | EN
Formula 1 Magyar Nagydíj

 

Sportbíró a pódiumon

2018. július 28. 21:55

A Nemzetközi Automobil Szövetség világszintű felmérést készített azon sportbírók körében, akik a Formula–1-es futamokon dolgoznak. Az FIA arra volt kíváncsi, a sportbírók miként érzik magukat a versenyeken, milyennek találják a hangulatot. A felmérést kitöltők között nyereményeket sorsoltak ki.

„A fődíjat, a versenyzők által aláírt zászlót egy magyar sportbíró kolléga nyerte, s ez biztosan örök emlék marad számára – nyilatkozta Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke. – A sportbíróink mind társadalmi munkában végzik a munkájukat, elhivatottan, az F1-en napi tizennégy órában. Nélkülük nem lehetne verseny, nagyon jó érzés, hogy elismerik a munkájukat.”
A győztes egyébként nem csupán a zászlót vehette át, hanem a Formula–1 nemzetközi versenyigazgatója, Charlie Whiting, a Magyar Nagydíj versenyigazgatója, Faluvégi Péter, a versenyigazgató helyettes ifjabb Zettner Tamás, és Oláh Gyárfás társaságában felállhatott a dobogóra a Hungaroringen.

„Elképesztő érzés volt felállni arra a dobogóra, ahol valaki holnap átveszi a Magyar Nagydíj győztesének járó díjat – mondta a boldog győztes, Macsinka Tamás. – A szavam elállt az egésztől, nem számítottam rá, hogy ilyen nagy volumenű ajándékot kapok. Amikor kitöltöttem a kérdőívet, csak a közösségre gondoltam, hogy milyen jó ez a kezdeményezés. 2013 óta dolgozom sportbíróként és volt már szerencsém néhány külföldi futamon is dolgozni, mindenképpen szeretném folytatni ezt a munkát, mert remélem, van még itt jövőm.”
Faluvégi Péter, a Magyar Nagydíj versenyigazgatója elmondta, az FIA egyre jobban törődik az önkéntesekkel, akik a pálya mentén akár zászlózásban, akár tűzoltásban dolgoznak, vagy úgy mint Tamás, aki az autók emelésében segít.

„Azt gondolom, hogy ez egy nagyon jó irány, mert nagyon nehéz ma már olyan embereket találni, akik ezt a feladatot vállalják – mondta Faluvégi Péter. – Az egész világ számára pozitív üzenet, hogy pont egy magyar nyerte a fődíjat.”


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2019 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2019 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.