HU | EN
WTCR
WTCR

 

Szilveszter-rali: Vincze harmadszor!

2017. december 31. 00:17

Az R5-ösök ismét kisajátították a dobogót a Hungaroringen rendezett Szilveszter-ralin, amelyet immár harmadszor Vincze Ferenc nyert meg. Amilyen izgalmasan alakult az első nap, ugyanolyan drámaian folytatódott a második.

A győzelmet végül a második szakasztól kezdve az élen álló Vincze Ferenc, Bazsó Attila kettős szerezte meg 14.6 másodperces előnnyel az ifjabb Kiss László, Kissné Varga Zsuzsanna kettős előtt, míg a harmadik helyen a szlovák Vlastimil Majercak, Pavol Kusnier páros érkezett, már 1:07.4 perces hátránnyal.
„Kifejezetten azzal a céllal érkeztünk a Hungaroringre, hogy sikerüljön harmadszor is nyernünk – nyilatkozta Vincze Ferenc. – Már az első szakaszon éreztük, hogy sikerülhet, ám ekkor az egyik ellenfelünk feltartott, és úgy tűnt, mindennek vége, hiszen rengeteg időt veszítettünk. Ám a versenybírók hat másodpercet jóváírtak, amivel visszakaptuk az esélyünket a végső sikerre. Innentől kezdve a harmadik szakaszt kivéve a maximumot hoztuk ki magunkból, és nagy csatában ismét legyőztük Laciékat. Nagyon büszke vagyok erre a sikerre, s jövőre természetesen visszatérek, hiszen nagy álmom, hogy ezt a szép vándorserleget végleg elnyerjem, amihez három egymást követő évben kell elsőnek lennem” – jelentette ki Vincze Ferenc.

A második helyen végző ifjabb Kiss László, Kissné Varga Zsuzsanna duó kicsit csalódottan vette tudomásul, hogy hiba került a sormintába, ugyanis 2014-ben a harmadik helyen végeztek, tavaly másodikok lettek, az idén azonban nem sikerült még egy helyet javítani, meg kellett elégedniük a második pozícióval.

Pedig a harmadik szakasz megnyerését követően már csak négy tizedmásodperc volt a hátrányuk Vinczéékhez képest, de a negyediken kaptak – számukra teljesen érthetetlenül – majdnem 9 másodpercet, így nem tudták megszerezni ralis pályafutásuk első abszolút győzelmét.

Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2019 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2019 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.