HU | EN
Hungaroring e-sport bajnokság

 

Váratlan BMW-tripla a Hungaroringen

2018. június 03. 21:07

Marco Wittmann tizedik DTM-győzelmét aratta, Timo Glock visszavette a vezetést az összetettben, a versenyt a boxutcában történt balesetek miatt félbe kellett szakítani, majd újraindítani.
Címszavakban így lehetne összefoglalni a német túraautó bajnokság (DTM) vasárnapi, hungaroringi viadalának eseményeit, de természetesen ezúttal is sokkal, de sokkal több minden történt annál, hogy címszavakban elmesélhető legyen.

Először is egy váratlan fordulattal hármas BMW-siker született a mogyoródi dombok között. A márka pilótái közül Marco Wittmann állhatott fel a dobogó legfelső fokára, Timo Glock és Philipp Eng pedig a másodikra, illetve a harmadikra. „Elképesztő verseny volt, és őszintén mondom, hogy nem számítottam ilyen eredményre” – mondta a verseny után Wittmann. Az eredmény alakulásában egyébként szerepet játszott, hogy a versenyt piros zászlóval félbe kellett szakítani a boxutcában történt balesetek miatt.
A nedves betonon három autó is megcsúszott a boxok előtti területen: Lucas Auer, Edoardo Mortara és Bruno Spengler. Sajnos a balesetek közben három sportbíró megsérült, egyiküket súlyos lábsérülésekkel szállították kórházba, a másik kettő közepesen súlyos sérüléseket szenvedett. Egyikük sem volt életveszélyben.

„Az események fényében a pályán történtek másodlagosak – nyilatkozta Gerhard Berger, a DTM-et szervező ITR elnöke. – Gyors felépülést kívánok a sérült sportbíróknak.”
A dobogós versenyzők is megtették ugyanezt a verseny utáni sajtótájékoztatón, mármint hogy jókívánságaikat küldték a sérülteknek, és egyikük azt is elárulta, a történtek után egyáltalán nem volt könnyű újra a versenyre koncentrálni. De persze azért magáról a futamról is ejtettek néhány szót.
Marco Wittmann: „A szerencse mellettünk volt ezen a napon. Bíztunk benne, hogy elered az eső, igaz, kicsit hamarabb jött, mint gondoltuk, de a csapat nagyon jól taktikázott. Így történhetett meg, hogy a 14. helyről felzárkóztam, és meg tudtam nyerni a viadalt. Ha száraz verseny lett volna, a pontszerzésben sem reménykedhettem volna, így viszont szereztem huszonöt pontot. Adódott egy lehetőség, és én megragadtam. Az esőben a boxutca betonján nagyon csúszott az autó, én is majdnem belementem a falba – a legjobbakat kívánom a sérülteknek, remélem, gyorsan meggyógyulnak, és visszatérhetnek a pályára.”

Timo Glock: „Jobb formában voltunk, mint egy nappal korábban, és a csapat is remek döntéseket hozott – én a végén már próbáltam nem rizikózni, hanem a lehető legtöbb pontot begyűjteni. Mindig jó érzés a dobogón állni, de most a történtek miatt nem volt felhőtlen az örömünk. Annak ellenére, hogy senki sem volt hibás, nagyon sajnálom a történteket, azt, hogy olyan emberek sérültek meg, akik egész hétvégén értünk dolgoznak, azért, hogy nekünk jó versenyünk legyen.”
Phillip Eng: „Az ismert előzmények után nem volt várható, hogy a dobogóra állok, de az esőre reagálva időben behívtak kerékcserére, és jó, hogy így döntöttek, mert ha rajtam múlik, én még kint maradtam volna. Ez volt a siker kulcsa. Megmondom őszintén, az új rajt után nehéz volt bezárni az ajtót és folytatni a versenyt, de remélem, a sportbírókkal minden rendben lesz.”
Az összetett pontversenyben Timo Glock (90) a mostani második helyével átvette a vezetést az összetettben – 11 pontos előnnyel vezet Gary Paffett (79) előtt, a harmadik és a negyedik helyen Paul Di Resta (67) és Lucas Auer (57) követi őket.

A betétfutamok közül az Audi Sport Seyffarth-kupának voltak egyedül magyar résztvevői, és jó hír, hogy a leintés után ünnepelhetett magyar versenyző a dobogón: az Audi tehetséggondozó akadémiáján pallérozódó Keszthelyi Vivien a második helyet szerezte meg.

A Formula–3-ban Enaam Ahmed számára nem ért véget az ünneplés a délelőtti verseny után, hiszen miután megnyerte az F3 idei ötödik viadalát, rátett még egy lapáttal, és délután megnyerte a hatodikat is. A sorozatban újonc pilóta mögött, aki az összetett pontversenyt is vezeti, a délutáni versenyen Daniel Ticktum és Mick Schumacher ért célba. A „kis Schuminak”, úgy látszik, már majdnem annyira fekszik a mogyoródi aszfaltcsík, mint a pályánkon négy F1-es győzelmet arató legendás édesapjának, és ugyanúgy örül is a sikernek, mint ő.


Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2020 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2020 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.