HU | EN

 

Városi felvonulással hangol a DTM!

2016. szeptember 21. 14:43

A német túraautó-bajnokság mezőnye 26 év után, 2014-ben tért vissza a Hungaroringre, s most, egy év szünetet követően nagy örömünkre újra itt üdvözölhetjük a mezőnyt. A DTM nyolcadik, vagyis utolsó előtti futamát tartják a mogyoródi versenypályán, s biztosak lehetünk abban, hogy a BMW, a Mercedes és az Audi versenyzői ezúttal is késhegyre menő csatát vívnak majd a pontokért.
Érdekesség, hogy a 2014-es hungaroringi viadalon az a Marco Wittmann aratott rajt-cél győzelmet, aki jelenleg viszonylag nagy előnnyel vezeti az összetett pontversenyt.
A Hungaroring számára sokat jelent, hogy az osztrák Spielberg, a holland Zandvoort és az orosz Moszkva mellett a negyedik olyan nem német pálya lehet, amely része a DTM-sorozatnak.
Tavalyi újítás, tehát 2014-ben még nem találkozhatott ezzel a magyar közönség, hogy minden hétvégén két versenyfutamot rendeznek, vagyis szombaton és vasárnap is teljes értékű versenynapot láthat az, aki jegyet vált a hétvégi viadalra.

Szombaton egy negyvenperces versenyt bonyolítanak le, amely során nincs kötelező boxkiállás, a vasárnapi hatvanperces viadal során azonban minden pilótának ki kell jönnie kötelező pit stopra, amely során mind a négy abroncsot lecserélik.

S van egy plusz meglepetés is a magyar nézők számára, a DTM-sorozat hat autója, és hat versenyzője – Nico Muller, Jamie Green (Audi), Augusto Farfus, Tom Blomqvist (BMW), valamint Maximilian Goetz és Paul Di Resta (Mercedes-AMG) csütörtökön megmutatja magát Budapest belvárosában: 10.00 órától az autogramvadászok percei következnek a Városligeti Műjégpálya előtt, majd pedig 12.30 órától a karaván előbb megkerüli a Hősök terét, majd végighajt az Andrássy úton, hogy azután a Széchenyi téren megfordulva megtegye ugyanezt az utat, és visszainduljon a Hungaroringre, ahol már egészen más tempóban zajlik majd az autózás.
Hungaroring Sport Zrt. levelezési cím: H-2146 Mogyoród, Pf. 10. cím: 2146 Mogyoród, Hungaroring út 10.
Telefon.: +36 28 444 444 Fax: +36 28 441 860, E-mail: office@hungaroring.hu
©1986-2017 . hungaroring sport zrt. minden jog fenntartva. ©2017 formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved. f1 formula 1, f1 fia formula one world championship, formula 1, formula one f1 and translations thereof are trademarks of formula one licensing bv, a formula one group company. licensed by formula one administration limited, a formula one group company. all rights reserved
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-88004/2015.