Autós nyílt nap

Te és az autód – amikor ti vagytok a főszereplők a versenypályán

Autós nyílt nap extra szeptember 23-án!

Egy utolsó utáni, pontosabban előtti lehetőség arra, hogy autózz egy jót a Hungaroringen 2023-ban! 

Ezúton kérünk mindenkit, aki 2023. március 31. előtt vásárolt, még érvényes ajándékutalvánnyal rendelkezik, hogy írja meg foglalási igényét a nyiltnap@hungaroring.hu emailcímre szeptember 18-án reggel 8 óráig az emailben megkapott rendelésszámmal együtt! Csak a határidőig beérkezett igényeket tudjuk kezelni.

Ki ne vágyna arra, hogy ott körözzön, ahol Hamilton, Verstappen vagy akár Michelisz Norbi? Ki ne szeretné megnézni, milyen élőben bevenni a Hungaroring híres sikánját, vagy odalépni a célegyenesben? Pályanapjainkon ezt bárki megteheti a saját autójával, ráadásul biztonságos körülmények között. 

Autós nyílt nap utalványokat az idei szezonra nem értékesítünk.

Az autós nyílt napon egy autóban a nap folyamán egy utas tartózkodhat, melyet kérünk a regisztrációs felületen előre jelezni. A helyszíni regisztráció során a hiánytalanul kitöltött és leadott felelősségvállalási nyilatkozat, illetve az 5000 forintos részvételi díj megfizetése után rendszámmal ellátott karszalagot kapnak az utasok, amit a pályára való kihajtáskor a sportbírónak fel kell mutatni


Az időpont változtatás jogát a Hungaroring Sport Zrt. fenntartja!

A nyílt nap extra időpontja: 2023. szeptember 23.
Regisztráció nyitása: 2023. szeptember 18. 10:00

A követő autós nyílt nap időpontja: 2023. szeptember 24.
Regisztráció nyitása: 2023. szeptember 13. 10:00

Dokumentumok

Időterv - 2023. 09. 23.

Időterv - 2023. 09. 24.

Részvételhez szükséges nyilatkozat

Részvételhez szükséges nyilatkozat - utas

Meghatalmazás


Részvételi feltételek


A programon való részvételhez az online regisztrációt követően helyszíni regisztráció is szükséges, a kitöltött és leadott felelősségvállalási nyilatkozat, valamint a vezetői engedély bemutatása után van lehetőség a nyílt napon való részvételre. A résztvevők a meghirdetett időterv és csoportbeosztás szerint hajthatnak fel a versenypályára.

  • A nyílt napon nem vehetnek részt MNASZ gépkönyvvel rendelkező, illetve épített versenyautók.
  • Alkoholos befolyás vagy egyéb szer hatása alatt álló személy a versenypályára nem hajthat fel.
  • A versenypályára csak kifogástalan műszaki állapotú gépjárművel lehet ráhajtani.
  • A járművet fel kell szerelni a jármű elejére rögzített vonószemmel, vagy a jármű vezetőjének a vonószemet be kell mutatnia ellenőrzés céljából a versenypályára hajtás előtt. Vonószem hiányában a jármű nem hajthat ki a versenypályára.
  • Nem keményfedeles autó esetében kötelező a bukósisak viselése.
  • Keresztben autózni, driftelni tilos!
  • Üzletszerű autóztatás tilos!
  • A rendező előírásait és a sportbírók utasításait minden körülmények között be kell tartani.

A részvételi feltételeket tartalmazó teljes dokumentum itt  elérhető.


Lebonyolítás


A pályahasználatra 20 perces menetekben van lehetőség, egy menetben általában maximum 20 autó tartózkodhat a pályán, de a rendező döntése alapján ez a szám bármikor megváltoztatható. A gépjárművek besorolása két kategóriába történik. Az 1-es kategóriában a 150 Le alatti, a 2-es kategória pedig a 150 Le feletti és sport kategóriájú autók vehetnek részt. Az első részvétel alkalmával az 1-es kategóriába való regisztrációt javasoljuk gépjármű típusától függetlenül.

Az autós nyílt napon kizárólag jogosítvánnyal rendelkező személy hajthat fel a pályára, melynek bemutatása a helyszíni regisztrációnál kötelező. A versenypályára felhajtó járművekben 18. életévét még nem betöltött személy nem tartózkodhat!

A 2023-as évben átlagosan havi 1 alkalommal, többnyire hétköznapokon kerül megrendezésre a program.

Az időpontváltoztatás jogát HUNGARORING fenntartja.


Zaj és műszaki ellenőrzés


Minden nyílt nap alkalmával a pályára hajtás előtt a járműveknek gépátvételen kell részt venniük, ahol a műszaki állapotot és a zajkibocsátási szintet vizsgáljuk. Autós nyílt napokon azok a járművek hajthatnak pályára melyek zajkibocsátási határértéke nem haladja meg a 105 dB-t. Kizárólag a sikeres gépátvétel után van lehetőség helyszíni regisztrációra és a pályára hajtásra jogosító matricák átvételére. A program időtartama alatt folyamatos zajmérést végzünk és a maximális megengedett zajterhelést meghaladó zajszintet kibocsátó járműveket Hungaroring Sport Zrt. a programból kizárhatja. Szezononként kizárólag egy alkalommal a befizetett díj teljes összege visszajár amennyiben autója nem felel meg a gépátvételen. Amennyiben egy szezonon belül több alkalommal nem felel meg Vásárló autója a gépátvételen úgy a további befizetett díjak nem járnak vissza Vásárló részére.


Árak


1 x 20 perc15 000 Forint
2 x 20 perc30 000 Forint
3 x 20 perc45 000 Forint
4 x 20 perc60 000 Forint
5 x 20 perc75 000 Forint
Utas5 000 Forint
Box bérleti díj15 000 Forint


  • Kezdődik2023. 09. 24. 10:15
  • Vége2023. 09. 24. 14:00