Autós nyílt nap

Te és az autód – amikor ti vagytok a főszereplők a versenypályán

Ki ne vágyna arra, hogy ott körözzön, ahol Hamilton, Verstappen vagy akár Michelisz Norbi? Ki ne szeretné megnézni, milyen élőben bevenni a Hungaroring híres sikánját, vagy odalépni a célegyenesben? Pályanapjainkon ezt bárki megteheti a saját autójával, ráadásul biztonságos körülmények között. 

Kedves Látogató!

Az autós nyílt nap  program határozatlan ideig szünetel. Amint újra elérhető lesz, a weboldalon publikálni fogjuk az időpontokat.

Megértésüket köszönjük!


Részvételi feltételek


A programon való részvételhez az online regisztrációt követően helyszíni regisztráció is szükséges, a kitöltött és leadott felelősségvállalási nyilatkozat, valamint a vezetői engedély bemutatása után van lehetőség a nyílt napon való részvételre. A résztvevők a meghirdetett időterv és csoportbeosztás szerint hajthatnak fel a versenypályára.

  • A nyílt napon nem vehetnek részt MNASZ gépkönyvvel rendelkező, illetve épített versenyautók.
  • Alkoholos befolyás vagy egyéb szer hatása alatt álló személy a versenypályára nem hajthat fel.
  • A versenypályára csak kifogástalan műszaki állapotú gépjárművel lehet ráhajtani.
  • A járművet fel kell szerelni a jármű elejére rögzített vonószemmel, vagy a jármű vezetőjének a vonószemet be kell mutatnia ellenőrzés céljából a versenypályára hajtás előtt. Vonószem hiányában a jármű nem hajthat ki a versenypályára.
  • Nem keményfedeles autó esetében kötelező a bukósisak viselése.
  • Keresztben autózni, driftelni tilos!
  • Üzletszerű autóztatás tilos!
  • A rendező előírásait és a sportbírók utasításait minden körülmények között be kell tartani.

A részvételi feltételeket tartalmazó teljes dokumentum itt  elérhető.


Lebonyolítás


A pályahasználatra 20 perces menetekben van lehetőség, egy menetben általában maximum 20 autó tartózkodhat a pályán, de a rendező döntése alapján ez a szám bármikor megváltoztatható. A gépjárművek besorolása két kategóriába történik. Az 1-es kategóriában a 150 Le alatti, a 2-es kategória pedig a 150 Le feletti és sport kategóriájú autók vehetnek részt. Az első részvétel alkalmával az 1-es kategóriába való regisztrációt javasoljuk gépjármű típusától függetlenül.

Az autós nyílt napon kizárólag jogosítvánnyal rendelkező személy hajthat fel a pályára, melynek bemutatása a helyszíni regisztrációnál kötelező. A versenypályára felhajtó járművekben 18. életévét nem betöltött személy nem tartózkodhat!

Átlagosan havi 1 alkalommal, többnyire hétköznapokon kerül megrendezésre a program a szezonban.

Az időpontváltoztatás jogát HUNGARORING fenntartja.


Zaj és műszaki ellenőrzés


Minden nyílt nap alkalmával a pályára hajtás előtt a járműveknek gépátvételen kell részt venniük, ahol a műszaki állapotot és a zajkibocsátási szintet vizsgáljuk. Autós nyílt napokon azok a járművek hajthatnak pályára melyek zajkibocsátási határértéke nem haladja meg a 105 dB-t. Kizárólag a sikeres gépátvétel után van lehetőség helyszíni regisztrációra és a pályára hajtásra jogosító matricák átvételére. A program időtartama alatt folyamatos zajmérést végzünk és a maximális megengedett zajterhelést meghaladó zajszintet kibocsátó járműveket Hungaroring Sport Zrt. a programból kizárhatja. Szezononként kizárólag egy alkalommal a befizetett díj teljes összege visszajár, amennyiben autója nem felel meg a gépátvételen. Ha egy szezonon belül több alkalommal nem felel meg Vásárló autója a gépátvételen, úgy a további befizetett díjak nem járnak vissza Vásárló részére.