Motoros nyílt nap

Találkozzunk a versenypályán

Tapasztaljátok meg, milyen a világhírű Hungaroring Versenypályán motorozni. A motoros nyílt napok célja, hogy biztonságos körülmények között adjon lehetőséget a motorozás szerelmeseinek motorjuk kipróbálására és tudásuk fejlesztésére. A magyar Forma 1-es pálya aszfaltja felejthetetlen élményt nyújt kezdő és haladó motorosoknak egyaránt. Gyere el te is és tapasztald meg a pályamotorozás izgalmát sebességhatár nélkül!

Kedves Látogató!

A motoros nyílt nap program határozatlan ideig szünetel. Amint újra elérhető lesz, a weboldalon publikálni fogjuk az időpontokat.

Megértésüket köszönjük!


Részvételi feltételek


A programon való részvételhez az online regisztrációt követően helyszíni regisztráció is szükséges, a kitöltött és leadott felelősségvállalási nyilatkozat, valamint a vezetői engedély bemutatása után van lehetőség a nyílt napon való részvételre. A résztvevők a meghirdetett időterv és csoportbeosztás szerint hajthatnak fel a versenypályára.

  • A résztvevő a versenypályát csak az általa vezetett motorkerékpár kategóriájának megfelelő jogosítvánnyal vagy versenyzői licenccel használhatja.
  • Alkoholos befolyás vagy egyéb szer hatása alatt álló személy a versenypályára nem hajthat fel.
  • A versenypályára csak kifogástalan műszaki állapotú gépjárművel lehet ráhajtani. Műszaki hiba, bukás vagy kicsúszás után kötelező a motorkerékpár műszaki ellenőrzése a helyszíni technikai átvételnél újbóli pályára hajtás előtt.
  • A motorkerékpáron utast szállítani tilos!
  • A versenypályára motorkerékpárral csak teljesen zárt bukósisakban, motoros csizmában, motoros kesztyűben, valamint teljes és sérülésmentes motoros bőrruhában lehet felhajtani!
  • Kamera rögzítése a bukósisakon és testen nem engedélyezett, kamera elhelyezésére kizárólag a motorkerékpáron van lehetőség.
  • A pályán egy kerekezni vagy driftelni tilos!
  • A rendező előírásait és a sportbírók utasításait minden körülmények között be kell tartani.

Helyszíni regisztráció után van lehetőség az időmérő transzponder átvételére. Kérünk mindenkit, hogy a transzpodert az előírtak szerint helyezze fel (prioritási sorrendben):

1. Első villán, idom mögé, amennyiben elfér, fontos, hogy szeggel felfelé legyen.

2. Hátsó lábtartó, szeggel felfelé.

3. Ülés alatti kis tároló rekesz.


A részvételi feltételeket tartalmazó teljes dokumentum itt  elérhető.


Lebonyolítás


A programon való részvétel 4 különböző kategóriában lehetséges, melyek az alábbiak: Bronz (2:15 köridő fölött), Ezüst (2:05 - 2:15 köridő között), Arany (2:05 köridő alatt) és Kezdő. Azon résztvevők, akik a rendezvény alatt több esetben sem a kategóriájuknak megfelelő köridőt motorozzák, a nyílt napról kizárásra kerülnek. A nap folyamán 20 perces menetekben van lehetőség a pályahasználatra. Egy menetben általában maximum 15 motor engedhető fel a pályára, de ettől eltérő számot a Hungaroring bármikor jogosult meghatározni. A motoros nyílt napok alkalmával kötelező az időmérő transzponder használata.

Átlagosan havi 1 alkalommal, többnyire hétköznapokon kerül megrendezésre a program a szezonban. 


Zaj és műszaki ellenőrzés


Minden nyílt nap alkalmával a pályára hajtás előtt a motoroknak gépátvételen kell részt venniük, ahol a műszaki állapotot és a zajkibocsátási szintet vizsgáljuk. Motoros nyílt napokon azok a járművek hajthatnak pályára melyek a 6/1990. (IV.12.) KöHÉM rendelet 3. számú melléklete szerint megfelelnek az előírt zajkibocsátási határértékeknek és motorjuk nem haladja meg a 102 dB-t. A sikeres gépátvétel után van lehetőség a menetekre való helyszíni regisztrációra. A program időtartama alatt folyamatos zajmérést végzünk és a maximális megengedett zajterhelést meghaladó zajszintet kibocsátó járműveket Hungaroring Sport Zrt. a programból kizárhatja. Minden résztvevőnek azt tanácsoljuk, hogy használjon kipufogóba szerelhető dB killert a motoros nyíltnapok alatt. Szezononként kizárólag egy alkalommal a befizetett díj teljes összege visszajár amennyiben motorja nem felel meg a gépátvételen. Amennyiben egy szezonon belül több alkalommal nem felel meg Vásárló motorja a gépátvételen úgy a befizetett díjak nem járnak vissza Vásárló részére.