-->

Két csillag a Hungaroringnek

A fenntartható fejlődés az autósportban is a legfontosabb témák közé tartozik – a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) egy, kettő vagy három csillaggal minősíti a versenypályákat annak fényében, hogy milyen szintet értek el a fenntarthatóságban. A Hungaroring a Magyar Nagydíj után megkapta a két csillagot. 

A folyamat során a fenntarthatóság komplex, átfogó területe került a fókuszba: a Hungaroring napi működése, a létesítményüzemeltetés, a rendezvényszervezés. Ezeket a területeket vették górcső alá a környezetvédelmi célok és folyamatok aspektusából, úgy, mint energia, hulladék, víz, talajszennyezés, beszerzési folyamatok, levegőminőség. 

A Hungaroringnek pályáznia kellett a csillagokra, különböző dokumentumokat kellett online benyújtani, és a Formula 1 Magyar Nagydíj után megszületett az eredmény: a magyar versenypálya megkapta a Két Csillagos FIA Környezetvédelmi Akkreditációt. 

„A pályánk számára fontos, hogy mindenben, így a fenntarthatóságban is lépést tartson a világ összes többi helyszínével, igyekszünk folyamatosan tenni ezért, és a fenntarthatósági szempontok a 2026-ig tartó rekonstrukció során is fontosak voltak számunkra” – nyilatkozta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.