A BEESandAPPLE projekt keretében „kivirágzik” a Hungaroring is

A Wagner Sport Signage GmbH az új együttműködő partnere a „BEESandAPPLE” elnevezésű osztrák társadalmi projektnek. Az együttműködés célja a Formula 1 világának felvirágoztatása – a szó szoros értelmében: Európa és a világ válogatott Grand Prix-pályáin vadvirágos rétek létesülnek azzal a céllal, hogy a méheknek új életteret biztosítsanak, valamint, hogy a rajongók figyelmét felhívják a fenntarthatóság és a veszélyeztetett fajok védelmének témáira. Ezen egyedülálló kezdeményezés első Grand Prix-partnere a Hungaroring. A Magyar Nagydíj keretében bemutatták azt a versenypálya „belterületén” fekvő zöldövezetet, amely az első közös méhlegelőnek ad majd otthont.
 
Sebastian Vettel személyében egy aktív versenyző máris elkötelezett nagykövete a BEESandAPPLE projektnek. Az Aston Martin F1 csapatának német pilótája az ausztriai Zeltweg községben saját kezűleg épített egy, az egész világon egyedülálló Formula 1-es autó alakú méhszállodát.
Manfred Hohensinner, a BEESandAPPLE projektet életre hívó Frutura vállalatcsoport tulajdonosa: „Egy olyan társadalmi projektet akartunk útjára indítani, amely átível az országhatárokon. Ez a Sport Signage-al és a Hungaroringgel, mint GP-partnerrel való együttműködés formájában megvalósult. A Formula 1 különösen erős szálakkal kapcsolódik a rajongóihoz, és ez a szenvedély elősegítheti azt, hogy megváltozzon az emberek gondolkodásmódja. Ugyanakkor minden nagydíj olyan nemzetközi sportesemény, amely szerte a világon a méhekre irányítja a figyelmet. Szeretném megköszönni a Hungaroringnek a lehetőséget, hogy ezt a nagyszerű eseményt a természetvédelem szolgálatába állíthatjuk, és a BEESandAPPLE projektet népszerűsíthetjük.”
Bernd Wagner, a Sport Signage elnök-vezérigazgatója: „Nagyon örülünk a BEESandAPPLE-el való együttműködésnek, hiszen itt a partnerek tökéletesen kiegészítik egymást. Tevékenységünk során a fenntarthatóság és a természet erőforrásainak felelősségteljes használata az első helyen áll. Úgy tekintünk erre a projektre, mint egy nagyszerű lehetőségre ahhoz, hogy mind a virágmagokat, mind az üzenetet elhintsük, amerre csak járunk a világban. Hiszen méhek nélkül nincsen élet – ennek a felelősségnek tudatában kell lennünk!”
Ariane Frank-Meulenbelt, a Hungaroring Sport Zrt. alelnöke: „A mi 130 hektáros versenypályánk Magyarország legnagyobb sportlétesítménye. Mivel gyönyörű, természetes szépségű völgyben fekszik, mindig is fontos volt számunkra, hogy a belső területen elterülő erdő fennmaradjon. Nagyon örülünk annak, hogy mostantól méhlegelőnk is van, és gondoskodni fogunk arról, hogy a motorsport rohanó világában a méhek nálunk megtalálhassák a nyugalom szigetét.”
Sebastian Vettel, az Aston Martin versenyzője: „A Formula 1 és a természetvédelem nem áll ellentmondásban egymással. Aki felkészülten akar szembenézni a jövő kihívásaival, annak bátorságra van szüksége, hogy új utakat járjon. Én személy szerint nemcsak a pillanatnak akarok élni, hanem felelősséget is vállalni egy fenntartható jövőért. Azért támogatom a BEESandAPPLE projektet, mert meggyőződésem, hogy mindenki tehet valamit.”