A Hungaroring bekerült a PURE ETCR 2021-es versenynaptárába!

- A magyar versenypálya váltja Zoldert a 2021-es naptárban
- A világ legerősebb túraautó-mezőnye F1-es pályán száguld
- A szenvedélyes magyar szurkolóknak ez lesz az első tapasztalatuk az elektromos versenyautókkal
 
A világ első teljesen elektromos, több márkát felvonultató sorozata, a PURE ETCR a nyáron ellátogat a Hungaroringre – a túraautó-világkupa augusztus 21-22-ei magyar hétvégéjén mutatja meg magát.
A fanatikus magyar drukkerek tehát ezen a hétvégén egyaránt szurkolhatnak a túraautózás klasszikus képviselőinek – a kilincs a kilincsen akciók elképesztően népszerűek –, és az 500 kW-os (670 lóerős) teljesítményű elektromos autóknak is.
A PURE ETCR-sorozat eseményeit hazánkban a Sport Tv közvetíti majd.
 
Interjú Xavier Gavory-val, a Pure ETCR-sorozat igazgatójával
 
Miért választották a Hungaroringet?
Sajnos nagyon komplikált lett volna az eredetileg tervezett zolderi futamot megtartani július 2-4-én, ezért keresnünk kellett egy alternatív megoldást.
Azt várják, hogy a magyar szurkolóknak tetszik majd a Pure ETCR?
A magyar szurkolók a világ legszenvedélyesebbjei közé tartoznak – különösen ha túraautózásról beszélünk. A PURE ETCR az eddig megszokottól teljesen eltérő sportélményt ad majd nekik, a forradalmi, kieséses rendszerű versenyformátumunkkal. A túraautózás szerelmesei imádják a test-test elleni csatákat, és a PURE ETCR által pontosan ezt is kapják majd.
Nehéz volt a váltás?
Nehéz döntés volt, hogy elhagyjuk Zoldert, de a Hungaroringen 2011 óta rendezünk versenyeket, úgyhogy fantasztikus a kapcsolatunk a magyar szervezőcsapattal. Sokkal könnyebb úgy versenyt rendezni, hogy mindkét sorozat pontosan azt kapja majd szakmailag, amire szüksége van.
Miért nem megfelelő helyszín többé Zolder?
Zolder helyszínként száz százalékig megfelelő – fantasztikus pálya nagyszerű történelemmel, és erőteljesen dolgozik a fenntarthatóságon, ami találkozik a PURE ETCR céljaival. De logisztikai és szervezési szempontból túlságosan is nagy kihívások elé állított minket a július 2-4-ei hétvége.
Milyen bonyodalmak voltak ezek?
Az volt a terv, hogy a versenyünk a Zolderi 24 órás verseny hétvégéjén zajlik majd, ami teljesen rendben lévőnek tűnt, amikor februárban megalkottuk a versenynaptárt. Az idény előtti tesztek azonban azt mutatták, hogy – új technológiát felvonultató új sorozatként – nagyobb mozgástérre van szükségünk a paddock felszereltségét és az időtervet illetően is. A zolderi csapat hihetetlen energiákat mozgósított, hogy alkalmazkodjon az igényeinkhez, de a 24 órás verseny szervezése már annyira előrehaladott állapotban volt, hogy nem tudták az összes kérésünket teljesíteni. Nehéz döntést kellett hoznunk, és találni egy másik helyszínt, amely egy kicsit jobban megfelel az igényeinknek.
Zolder a jövőben vendégül láthatja még a PURE ETCR-t?
Nagyon szeretnénk! A pálya nagyszerű, és jó munkakapcsolatot alakítottunk ki az ottaniakkal. Ez most egy balszerencsés helyzet, hogy nem maradhatunk részesei a július 2-4-ei rendezvénynek, szeretném is megköszönni az ottani csapatnak, hogy mindent megtett, hogy vendégül lásson minket.