A Hungaroring közleménye, 2020.07.12.

A Magyar Nagydíj szervezőbizottsága eleget tesz a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) COVID-kódexében foglaltaknak, amely teljes mértékben illeszkedik a Magyarországon jelenleg érvényben lévő, a járványüggyel kapcsolatos állami rendelkezésekhez.
Mivel az FIA COVID-kódexében foglaltak tiszteletben tartása a Formula 1 világbajnoki sorozat sikeres lebonyolítása érdekében minden érintett számára kötelező – nemcsak Magyarországon, hanem a Formula 1-es mezőny által meglátogatott többi országban is –, ezért a magyarországi szankciókkal kapcsolatban az elmúlt napokban megfogalmazott aggályok teljes mértékben alaptalanok.
Noha a járványügyi helyzet világszerte mindenkit hatalmas kihívások elé állít, Magyarország az elmúlt 34 évhez hasonlóan az idén is örömmel látja vendégül az F1-es világbajnoki sorozatot és annak résztvevőit, a szervezők pedig mindent megtesznek annak érdekében, hogy a 35. Magyar Nagydíjat a korábban megszokott magas színvonalon tartsák meg.
 
Az F1 közleménye
Nem helytálló a feltételezés, amely szerint Ausztriában maradunk egy harmadik versenyre. A Formula 1-es közösség nagyszerűen indította a szezont Ausztriában, és nagyon izgatottan várjuk az előttünk álló versenyt Magyarországon – a pályán, amely a rajongók és a csapatok nagy kedvence.