A Kézilabda Akadémia diákjai a Hungaroringen!

Teljes emberek nevelése – ez a Nemzeti Kézilabda Akadémia küldetése, a Hungaroringé pedig a szórakoztatás és motorsport-élmények fokozása mellett a biztonságos közlekedésre nevelés. A két cég együttműködése kapcsán – amelyről a szerződést a napokban írták alá – a fentiek mindegyike szerephez jut egy kicsit.
A Hungaroring Sport Zrt. és a Nemzeti Kézilabda Akadémia megállapodása értelmében a fiatalok vezetéstechnikai oktatáson vehetnek részt a mogyoródi versenypályán üzemelő Tanpályán, és több tucat szerencsés ellátogathat a pályára a Formula–1-es Magyar Nagydíj hétvégéjén is.
„Noha versenypályaként az autó- és motorsport a fő profilunk, természetesen az összes többi sportág képviselőjét is elismerjük – nyilatkozta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, s szavainak kellő nyomatékot ad, hogy nem mellesleg kétszeres olimpiai bajnok kajakos. – A fiatalok, a friss jogosítványosok képzését évek óta a zászlajára tűzte a Hungaroring, azt szoktuk mondani, ha csak egy súlyos balesetet megelőzünk, már megérte. Személy szerint is nagyon szeretem a kézilabdát, ezért is örülök, hogy együttműködünk az Akadémiával.”
„Számunkra az a legfontosabb, hogy teljes embereket neveljünk, és a közlekedésbiztonság fontos része a felnőtté válásnak – mondta Mocsai Tamás, a Nemzeti Kézilabda Akadémia ügyvezetője. – A Hungaroringgel való együttműködés részeként az akadémia diákjai egyrészt pallérozódhatnak a közlekedésbiztonság terén, másrészt részt vehetnek a Formula 1-es Magyar Nagydíjon, ami vonzó kaland mindenki számára, és a kikapcsolódás ugyanúgy része az életnek, mint a tanulás.”