A nagy F1-kaland

"Ez a legjobb dolog a világon!”"Elképesztő volt, mintha folyamatosan rengett volna a föld a fenekem alatt.”
Az első mondatok az F1-élmény után. Két szerencsés fiatal rajongó péntek reggel beülhetett a kétüléses versenyautóba, és kipróbálhatta, milyen érzés, amikor egy V10-es motor üvölt az ember fülében, tüdejében, s amikor annak a ritmusára ver a szíve. A Hungaroring tegnapi Facebook-játékán nyerték a lehetőséget, az ő boxutca-látogatásos fotójuk kapta a legtöbb like-ot. Utóbb bevallották, mozgósították az összes ismerősüket a győzelem érdekében.

Erdő-Bonyár Dominik húszéves, és Sebastian Vettel a kedvence. Szabó Renáta 25 éves, és több mint egy évtized óta fanatikus Lewis Hamilton-rajongó. Ha nem lettek volna annyira izgatottak, talán még vitába is bonyolódnak a hétvégi esélyekkel kapcsolatban, így azonban csak izgatottan kitöltötték a szükséges orvosi papírokat és vártak életük egyik legnagyobb élményére. Hazánk eddigi egyetlen Formula–1-es pilótája, Baumgartner Zsolt beavatta őket a technikai részletekbe, s mindketten rettentően boldogok voltak attól, hogy pont a Minardi egykori pilótája viszi el őket néhány körre.

Először Erdő-Bonyár Dominik ülhetett be Baumgartner mögé: „Ez a legjobb dolog a világon – lelkendezett, amikor kiszállt. – Fogalmam sincs, a pilóták hogy bírják ezt másfél órán keresztül. Az első kigyorsítás nagyon meglepett, egy csoda volt! Azután meg a gyors kanyarokban ámultam el, nem is tudtam felfogni, hogy mi történik. Az előzésről már nem is beszélve: alig bírtam elfordítani a fejemet, hogy átnézzek a másik autóra.”Szabó Renátának szinte az élete az F1, úgyhogy neki már attól könnybe lábadt a szeme, hogy először meghallotta a V10es hangját, hát még amikor ő maga is beülhetett a versenygépbe.
„A kanyarokban dőltem jobbra-balra, egyszer a gyomrom is összerándult, és folyamatosan úgy éreztem, hogy reng a föld a fenekem alatt – mondta Renáta. – Most megéreztem, milyen erőhatások érik a pilótákat a kanyarokban a kemény féktávokon, és ezért még jobban tisztelem őket. Érdekes, hogy eddig azt hittem, semmit sem látnak a nézőtérből ilyen sebességnél, s amikor Lewis egyszer azt mondta, látott Monzában a lelátón, hittem is, meg nem is. De tényleg látod az arcokat.”