A rutin diadala

Jó az „öreg” a háznál. Mattias Ekström a maga 38 évével a német túraautó bajnokság mezőnyének tapasztalt versenyzői közé tartozik, s a rutinja vasárnap, a Hungaroringen is aranyat ért. A svéd 2004-ben és 2007-ben volt a sorozat bajnoka, s ezen a vasárnapon pályafutása 22. DTM-futamgyőzelmét aratta, ami révén nem csupán egy szép díjat vihetett haza, hanem nyert egy háromfogásos vacsorát is – utóbbit egy fogadás okán, amit Gary Paffett-tel kötött azzal kapcsolatban, kinek sikerül kettejük közül hamarabb versenyt nyerni. Ekströmnek sikerült.
„Ma egyszerűen fantasztikus volt az autóm, és őszintén szólva nem kellett sokat dolgoznom ezért a győzelemért. Igazából meg sem izzadtam, ami meglepő, mert általában nagyon kemény küzdelem zajlik a pályán, és minden egyes pozícióért vért kell izzadni. Ez a nap azonban más volt…” – nyilatkozta Ekström, aki mögött Adrien Tambay végzett a második, és Daniel Juncadella a harmadik helyen.
Tambay két év után először állhatott dobogóra, Juncadella pedig pályafutása során először – mindketten hihetetlenül boldogok voltak miatta.
A hungaroringi DTM-hétvége egyébként teljes sikerrel zárult: egyrészt a versenyzők számára kihívást jelentett a mogyoródi aszfaltcsík, másrészt élvezték a nézők szeretetét – a három nap alatt összesen 39.500 néző volt kíváncsi az eseményekre.