Amikor az edző is ellenfél

A sebesség a kézilabdában és az autósportban egyaránt kulcsfontosságú – talán ezért is helyezkedtek bele nagyon könnyen a Hungaroring motorsportos világába Nemzeti Kézilabda Akadémia férficsapatának tagjai, ezért is érezték magukat otthon szinte az első pillanattól kezdve a mogyoródi dombok között. A kézisek a két cég együttműködése révén látogathattak el a magyar F1-es pályára, ahol bepillanthattak a kulisszák mögé.
Sótonyi László együttese kipróbálhatta a biztonsági öv szimulátort, kerékcsere-versenyben mérette meg magát, részt vehetett egy előadáson a biztonságos közlekedésről, végül pedig jöhetett a nagy buli: a gokartozás!

„A fiúk természetesen a gokartozás közben érezték a legjobban magukat, mindannyian engem akartak legyőzni, és én is jól éreztem magam, mert egyiküknek sem sikerült – mosolygott a csapat edzője, Sótonyi László. – A pályalátogatás során bepillanthattunk a kulisszák mögé, ez sem mindenkinek adatik meg, s láttam az arcokon, hogy ezt a fiúk is érzik, és tetszik nekik. Amellett, hogy jól szórakoztunk, sok olyan információ birtokába jutottak a srácok – féktávolságról, biztonsági övről –, ami az ő korukban nagyon hasznos. Nekünk, mint a csapat vezetőinek pedig azért volt ez fontos, mert mi is arra készítjük fel őket, hogy profin gondolkodjanak és profin viselkedjenek a pályán – most megtudták, milyen hasznos ez a pályán kívül is, például a közúton.” Csomor Tamás csapatkapitány szerint arra is nagyon jó volt ez a nap, hogy még jobban összekovácsolja az egyébként is nagyon összetartó brigádot, a közös élmények, a közösen átélt kalandok ugyanis mind-mind jót tesznek a csapatszellemnek.