Boxutca látogatás és pingpong-csaták

Megtelt élettel a Hungaroring boxutcája csütörtök délután – összesen ötezren figyelhették testközelből azt, hogy a csapatok a kerékcserét gyakorolják, vagy éppen csak élik a mindennapi életüket. Elkezdődött a ráhangolódás a 39. Magyar Nagydíjra. 

A versenyzők a médianapra szabott kötelességüknek tettek eleget, a csapatok tökéletesen belakták a paddockot, a nézők pedig beözönlöttek a pályára, hogy birtokba vegyék az aszfaltcsíkot és a boxutcát, mielőtt pénteken a versenyzők kerülnek főszerepbe. 

Teljes F1-es díszben pompázik a Hungaroring – mindenki számára ünnep, hogy hazánkban vendégeskedik a száguldó cirkusz mezőnye.

Noha tombolt a hőség csütörtökön, a leglelkesebb szurkolókat alig lehetett rávenni, hogy elhagyják a pályát, miközben a paddockban kisebb rivalizálás alakult ki – egy asztal körül. 

A Formula 1-ben számos kiegészítő sportágat ismerünk – az asztalitenisz azonban egészen csütörtökig nem tartozott közéjük. Most azonban áll egy pingpongasztalt a paddockban, s ha már ott van, játszani is kell rajta. Az idén százéves Magyar Asztalitenisz Szövetség és a Hungaroring meghívására a paddockba érkezett az 1979-es világbajnok Jónyer István és Klampár Tibor, valamint a párizsi olimpiára készülő Ecseki Nándor. Kora délután Zhou Guanyu vállalkozott arra, hogy megmérkőzik a bajnokokkal – előbb egyesben, majd párosban – Ecsekivel kiegészülve. Ezen felbuzdulva a Ferrari pilótái is kedvet kaptak: Carlos Sainz és Charles Leclerc késhegyre menő csatát vívott egymással, szemmel láthatóan egyik sem akart veszíteni. 

Majd lepacsiztak Ecsekivel (gratuláltak a kvótájához), ő pedig megjegyezte, hogy asztaliteniszben is nagyon ügyesek az F1-esek – bizonyára azért, mert az ő sportágukban is nagyon fontos a szem-kéz koordináció.