Célunk a közúti közlekedés biztonságosabbá tétele

Háromoldalú együttműködési megállapodást írt alá kedd délelőtt az Országos Rendőrfőkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága, a Hungaroring Sport Zrt. és a Tanpálya Vezetéstechnikai Centrum Kft. képviselője. A három cég a közúti közlekedés biztonságosabbá tételét, a baleset-megelőzést és az ezzel kapcsolatos edukációt célozza az együttműködésével, ahogyan teszi azt már évek óta.
 
Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója: „A Hungaroring évekkel ezelőtt zászlajára tűzte a hazai és nemzetközi autóversenyek lehető legprofibb megszervezése mellett a közúti közlekedés biztonságosabbá tételét, a figyelemfelhívást, az ezzel kapcsolatos edukációt. Ezért is fontos számunkra az évek óta tartó, gyümölcsöző együttműködés az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottságával. Többek között azért nyitjuk meg a kapuinkat a közúti autósok előtt, hogy biztonságos körülmények között feszegethessék az autójuk határait és saját magukét is, így a közutakon talán könnyebben el tudják kerülni a balesetet. Azt szoktuk mondani, és fokozottan igaz ez a Tanpálya tréningjeire, hogy ha egy életet is sikerül megmentenünk, már megérte.”
 
Gazsi Júlia, a Tanpálya Vezetéstechnikai Centrum Kft. ügyvezetője: „Nagy múltra tekint vissza együttműködésünk a Balesetmegelőzési Bizottsággal, a gyerektáboroktól kezdve a vezetéstechnikai tréningeken és a KRESZ-Faktor vetélkedőn keresztül a Motofestig, ezek a kezdeményezések mind a közúti közlekedés biztonságosabbá tételét szolgálják, csak más-más megközelítésből. A mostani szerződéskötés a folytatása annak a munkának, amelyet évekkel ezelőtt elkezdtünk, amellyel jelezzük, hogy továbbra is aktívan részt vállalunk egymás életében, partnerként tekintünk egymásra. Ami a Tanpályát illeti, nagyon várjuk, hogy az ország nyitásának ütemében lassan elkezdődhessenek a vezetéstechnikai tréningek – természetesen a járványügyi előírások betartásával –, csapatunk készen áll!”
 
Dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes: „A baleseti statisztikák elemzése szerint Magyarországon 2018 szeptembere óta változó ütemben folyamatosan csökken a balesetek száma. Ez a folyamat 2020 kezdetén felgyorsult, és ennek köszönhetően zárhattuk úgy az évet, hogy a halálos balesetek számának jelentős csökkenésének örülhettünk. Az idei első negyedév előzetes adatai szerint a kedvező folyamat folytatódott, az élet felértékelődött Magyarországon. A Hungaroring Sport Zrt. és a Tanpálya Kft. évek óta támogatja a balesetmegelőzési tevékenységet, rendszeresen helyet ad különböző rendezvények megtartására. Több alkalommal szerveztek a Hungaroring területén a kollégáink részére vezetéstechnikai tréninget, buszvezetői tréninget vagy biztosítottak helyet a Motofest motoros szakmai napnak és a Közlekedik a család közlekedésbiztonsági versenynek. Legutóbb pedig a KRESZ FM 19.75 balesetmegelőzési podcast műsor felvételeinek helyszínéül szolgált a Tanpálya épülete, mindamellett, hogy a forgatások során teljeskörű szakmai vezetéstechnikai tréninget tartottak a műsor egyes vendégei részére.
A Hungaroring Sport Zrt., a Tanpálya Kft., az ORFK-OBB közösen kíván fellépni a biztonságos és kulturált magyar közúti közlekedés elősegítése érdekében, ezért szakmai megállapodást írtunk alá és bízunk a közös sikerekben. Legfőbb feladatunk, hogy az Európai Uniós közlekedéspolitikai célokkal összhangban 2050-re nullára csökkenjen a közúti közlekedésben meghaltak száma.   Továbbá kiemelten fontosnak tartjuk a gyermekek biztonságos közlekedésre nevelését, ezért kommunikációnkat összehangoljuk a célok elérése érdekében.”