Gyerekszáj

Max Verstappen egyik kedvenc étele a gulyás, nem volt jele az óvodában, és azért utálta az iskolát, mert nem szeretett korán kelni. Többek között ez is kiderült azalatt a különleges paddock-séta alatt, amelyen tíz, a Cseppkő gyermekotthonban élő 8 és 19 év közötti gyerek vehetett részt csütörtök délután a Hungaroringen. 

A gyerekek először végig sétáltak a Formula 1-es depón, megtapogatták a Pirelli-abroncsokat (az egyikük mindenképp szeretett volna hazavinni egyet, el is határozta, hogy szerelő lesz), majd pedig három csapat pilótáival is találkoztak. 

Először az Alpine-istálló motorhome-jában találkoztak Pierre Gaslyval és Esteban Oconnal, akik folyamatosan egymást próbálták túllicitálni. Amikor a gyerekek kérdésére válaszolva egyikük azt mondta, hogy 375 km/óra volt a legmagasabb végsebessége, a másik tuti azt mondta, hogy 376 km/óra és hasonlók. Elárulták azt is, néha annyira felmelegszik az ivóvizük az autóban, hogy beletesznek egy teafiltert, mert úgy sokkal élvezetesebb. 

Az Alfa Romeónál Valtteri Bottas és Zhou Guanyu is mosolyogva fogadta a gyerekeket, és amikor a finn pilótától azt kérdezték, szeret-e közúton is gyorsan menni, azt válaszolta somolyogva: „De hát azt nem szabad…”

A gyerekek felmehettek a dobogóra is, ahol véletlenül összefutottak Gyulay Zsolttal, akivel szintén készítettek néhány közös fotót, és kipróbálták, milyen a tévés interjúzóna. 

A végére maradt a csattanó: a találkozás a világbajnoki éllovas Max Verstappennel és Red Bull-os csapattársával, Sergio Pérezzel. 

Mindketten bevallották, hogy gyerekkorukban futballoztak, de azt a szenvedélyt hamar felváltotta az autósport iránti szerelem, s az is kiderült, hogy Pérez gyakran aludt együtt a két kutyájával. 

Vestappen a többi F1-es pilótához hasonlóan figyel az étkezésre, de azt azért elárulta, hogy szereti a gulyást, kérdésre válaszolva elmondta, hogy nem volt jele az óvodában, mert náluk fényképpel és névvel jelölik a fogasokat és szekrényeket. Nem aludt plüss állatokkal, hanem az anyukája egyik ruhájával, amiben benne volt az illata. Az iskolát a koránkelés miatt utálta, és ami a legnagyobb szerelem számára, az a négy kerék és az erős motorok. 

Érdekesség, hogy a „cseppkős” gyerekek közül néhányan nem utoljára voltak itt ezen a hétvégén, hiszen beválogatták őket a grid kidek közé, ami azt jelenti, hogy a Magyar Nagydíj rajtja előtt ott állhatnak majd a Hungaroring aszfaltcsíkján, valamelyik pilóta autója mellett. A személyes kedvenceit máris mindenki kiválasztotta…