E-sport versenyek – magyarokkal!

Az Ausztrál Nagydíj ugyan elmaradt, ám két e-sport versenyt is rendeztek vasárnap, amelybe F1-es pilóták is beszálltak. Ami pénteken még jó poénnak hangzott (hogy teljesítsék a versenyt szimulátoron), az vasárnapra igazzá vált: a the-race.com szakportál megszervezte a viadalt, amelyhez a világ legjobb e-sportolói mellett profik is csatlakoztak – többek között Max Verstappen, vagy a korábbi versenyzők közül Juan Pablo Montoya, illetve Nelson Piquet Jr. A holland fenegyerek a kilencedik helyre kvalifikálta magát a „Nürburgringen”, aztán a versenyen az első kanyarban megpördült, és végül a 11. helyen végzett.
A 40 meghívott sztárpilóta mellett 20 helyre selejtező útján lehetett bekerülni, ami hatalmas csatákat hozott, de végül a Michelisz Norbert csapatában (M1RA) versenyző Báldi Gergőnek (aki tavaly a WTCR Esports online bajnoka lett) sikerült, méghozzá a kilencedik legjobb idővel. A top tízbe azonban végül nem tudott bekerülni.
Este újabb verseny zajlott (immár „az ausztrál aszfaltcsíkon”), amelyen az F1-es mezőnyt Lando Norris képviselte, de indult Stoffel Vandoorne és a Real Madrid labdarúgócsapatának kapusa, Thibaut Courtois is.
Magyar színekben hazánk egyik legismertebb e-autóversenyzője Bereznay Dani száguldott, aki az idéntől az Alfa Romeo-istállónál versenyez. S jó hír a magyar drukkereknek, hogy Bereznay fantasztikus versenyzéssel megnyerte a viadalt csapattársa, James Baldwin előtt!