Elhunyt Sir Stirling Moss

Gyászol az autósport: hosszan tartó betegség után, 90 éves korában elhunyt Sir Stirling Moss, minden idők egyik legsokoldalúbb brit versenyzője.
 
Tíz csapat színeiben versenyzett a száguldó cirkuszban – 1951 és 1961 között 67 világbajnoki futamon indult, 16-ot meg is nyert, s bár négy alkalommal végzett az összetett második helyen, világbajnoki címet végül nem szerzett. Mégis a legnagyobbak között emlegetik.
Sir Stirling Moss a Formula 1 mellett endurance- és raliversenyeken egyaránt megmérette magát – egy olyan kornak volt kiemelkedő egyénisége, amelyben a versenyzők nagy része nem élte meg a visszavonulást. Harminchárom évesen akasztotta szögre a versenyzőoverallját – azután, hogy egy balesetet követően egy hónapra kómába esett –, de előtte számtalan legendás versenyt nyert meg: az autósport különböző kategóriáiban összesen 212 győzelmet aratott.
Az autósporttól sohasem távolodott el: 81 éves koráig még veteránoknak kiírt versenyeken is részt vett. Felesége elmondása szerint: „Úgy halt meg, ahogyan élt – csodásan festett. Egyszerűen elfáradt a végére, csak lehunyta gyönyörű szemeit, és ennyi volt…”