Elkezdődött!

Az első szabadedzésen Lewis Hamilton, a másodikon Pierre Gasly volt a leggyorsabb idő a 34. Rolex Magyar Nagydíj pénteki napján, amelyen a helyszínen 45 ezer néző követte az eseményeket. A változékony időjárás megtréfálta a versenyzőket, mert a hol eleredő, hol elálló esőhöz kellett alkalmazkodniuk. Nem esett erősen, de nem is volt száraz, úgyhogy a második edzést slick gumikon kezdték a versenyzők – még Valtteri Bottas is, aki gyakorlatilag a komplett első tréninget kihagyta, mert motort cseréltek a Mercedesében.
Alexander Albon talán nála is rosszabbul járt, csúnyán összetörte a kocsiját, így piros zászlóval néhány kör után félbe kellett szakítani a körözést. Pierre Gasly és Max Verstappen állt az élre, de azután a csepergő eső nagyobb intenzitásra váltott, így a köridők már nem javultak, s a pilóták inkább azzal voltak elfoglalva, hogy felkészüljenek rá, mi van, ha vasárnap is esik… Más kérdés, hogy a versenynapra száraz időt jósolnak, ami a szurkolóknak is sokkal jobb hír, igaz, őket az eső sem zavarta különösebben – nem mozdultak a helyükről.
A Red Bull-páros mögött egyébként a Mercedesek következtek – Hamilton első edzésen elért ideje jobb volt, mint Gaslyé – igaz, ezekből az eredményekből nagy botorság lenne messzemenő következtetéseket levonni. Folytatás szombaton, amikor immár élesedik a helyzet az időmérő edzés miatt.