Ferrari-dominancia a szabadedzésen

Elképesztő érdeklődés mellett, 87 ezer néző előtt tartották meg a Magyar Nagydíj két pénteki szabadedzését, amelyen a Ferrarik brillíroztak: az első tréningen Carlos Sainz, a másodikon Charles Leclerc volt a leggyorsabb. Max Verstappen a nap végén azt nyilatkozta, a Red Bull nem veheti fel a versenyt a Ferrarival száraz pályán a Hungaroringen. Persze, ezek még csak az első, tapogatózó lépések voltak a magyar Formula 1-es pályán, úgyhogy nem kell belőlük messzemenő következtetéseket levonni, arról nem beszélve, hogy éjszaka megérkezik a hidegfront viharral és esővel, ami totálisan átírhat mindent. 

A pénteki szabadedzésre csaknem 1200 belépőjegyet ajánlott fel a Kajla program keretében a nagycsaládosoknak a HUMDA és a Hungaroring – így a szerényebb körülmények között élő családok is átélhették a Formula 1-es érzést, amit szemmel láthatólag nagyon élveztek. 

Az ilyen és ehhez hasonló kezdeményezések révén – amelyek révén az elmúlt években is több ezer gyermeket és családot láttak vendégül a Hungaroringen – a két cég bizonyította, hogy a sportág csúcskategóriája, a Formula–1 sem elérhetetlen a magyarok számára.