Fradi-futballisták a paddockban

Az egyikük Leclerc-drukker, a másik Verstappen sikeréért szorít, de ezen nem vesznek össze – főleg, mert ugyanabban a csapatban játszanak. A Ferencváros két labdarúgója, Lisztes Krisztián és Pászka Lóránd pénteken életében először járt F1-es paddockban (elkísérte őket Eldar Civic is), és lenyűgözte őket a nyüzsgés, és a nyüzsgésben rejlő szabályosság, profizmus. 

„Leclerc a kedvenc versenyzőm, számomra ő a mezőny legszimpatikusabb tagja – árulta el Lisztes. – Most vagyok először a Hungaroring paddockjában, és nagyon tetszik ez a pezsgés, hogy milyen profizmussal dolgoznak a csapatok. Én is szeretem a sebességet, bár én magam még nem vezetek, hiszen éppen ma kaptam meg a jogosítványomat.”

Pászka Red Bull-drukker, és bár Max Verstappen a kedvence, azért Sergio Pérez győzelmeinek is örül – nagyon meglepte, hogy a mexikói már a pénteki szabadedzés elején beleállt a falba, bízik benne, hogy azért rendbe lehet hozni az autót. 

„Az adrenalin tetszik a legjobban az F1-ben, és az, ahogy a versenyzők az autókkal bánnak – mondta Pászka. – Jó érzés itt lenni, teljesen más a hangulata, mint a tévéből – sokkal jobb, sokkal izgalmasabb.”