Hamilton a hajrában előzött – már hét győzelemnél jár!

Akadt olyan pillanata a hétvégének, amikor úgy tűnt, Max Verstappen élete első pole pozíciója után a győzelmet is megszerzi a 34. Rolex Magyar Nagydíjon, ám végül Lewis Hamilton hetedik hungaroringi győzelmével ért véget a hétvége, amelyet a négy nap alatt 230 ezer ember követett a helyszínen – csak vasárnap 92 ezren voltak.
„Nagyon fáradt vagyok, ugyanakkor nagyon hálás is ezért a napért, és köszönöm a csapatomnak, hogy bízott bennem, kitolta a határokat és rizikót vállalt, hogy esélyt adjon. Hét éve dolgozunk együtt, de a győzelem érzése megunhatatlan. Gondunk volt a fékekkel egész hétvégén, a futam alatt is hűteni kellett őket, és őszintén szólva nem hittem, hogy a második boxkiállás után le tudom dolgozni a hátrányt, de a csapat biztatott, hogy csak nyomjam a gázt… Ha Niki Lauda itt lenne ma, ő is kalapot emelne” – nyilatkozta a verseny utáni sajtótájékoztatón Hamilton. Max Verstappen mindent megtett a győzelemért, s egészen a verseny hajrájáig vezetett is, ám a kemény keverékű abroncsai nem bírták a gyűrődést, úgyhogy Hamilton körről körre ledolgozta a viszonylag tetemes hátrányát.
„Egyszerűen nem voltunk elég gyorsak – mondta a Red Bull holland pilótája. – Nagyon vigyáztam a kemény keverékű abroncsaimra, de a végén mégis be kellett jönnöm friss abroncsokért. Második lettem, és a versenyben futott leggyorsabb kör is az enyém, úgyhogy nem vagyok elégedetlen: csak még egy kis tapadás jól jött volna a finisben…”
A dobogó harmadik fokára a hazánkban eddig kétszer nyerő Sebastian Vettel állhatott fel, így övé lett a harmadik gyönyörű herendi trófea, amelyet minden évben megcsodálnak a Hungaroringen a pilóták – azt mondják, a különleges díj extra motivációt jelent számukra. A Ferrari németjének nem volt veszítenivalója, s végül dobogó lett a jutalma. „Örültem, hogy pezsgőzhetek, annak már kevésbé, hogy nem volt esélyünk a győzelemért harcolni. Most elmegyünk egy kicsit pihenni, aztán folytatjuk a harcot, de az már most biztos, hogy gyorsulnunk kell” – nyilatkozta Vettel.