Hamilton és a rekordot jelentő ötödik győzelem

Immár Lewis Hamilton a Hungaroring egyedüli csúcstartója: ötödik mogyoródi győzelmével a világbajnoki címvédő brit megelőzte a legendás Michael Schumahcert a Magyar Nagydíjak tekintetében. Boldogan emelte magasba a csodás Herendi vázát a dobogó legfelső fokán, s az öröme valószínűleg annak is szólt, hogy átvette a vezetést az összetett pontversenyben – méghozzá az idén először. A verseny tulajdonképpen a rajtnál dőlt el, amikor Hamiltonnak sikerült megelőznie pole pozícióból induló csapattársát, Nico Rosberget. A világbajnokságot eddig vezető németnek végül a második helyen sikerült behoznia autóját a Magyar Nagydíjon, amelyet vasárnap 75.000 néző kísért figyelemmel a helyszínen (a négy nap alatt összesen 176.000 rajongó látogatott ki a pályára).
S érdemes is volt kijönni, többek között a pálya vadonatúj kezdeményezése, a vörös szőnyeg miatt, amelyen reggel nyolc és tíz óra között szombaton és vasárnap is végigvonult a Formula–1-es karaván krémje: nem csupán a versenyzők, hanem a csapatfőnökök is, így például a legendás Niki Laudával is lehetett szelfizni, tőle is lehetett autogramot kérni. No és persze a jelenlegi versenyzőkkel is, akik közül az egyik legközvetlenebb Lewis Hamilton volt a rajongókkal. Segített szelfit készíteni, mosolygott, kiosztott több száz aláírást, majd pedig a motorja hátsó gumiját elfüstölve távozott – nyilván ekkor már őrjöngött a közönség. A magyar (és külföldi) közönség, amelyet győzelme utáni nyilatkozatában is elsőként emelt ki a britek szupersztárja.
„Először is hatalmas köszönet illeti a nézőket, akik elképesztőek voltak egész hétvégén – miattuk olyan különleges ez a verseny. Mindig remekül érezzük magunkat itt, a pálya nagyszerű, a város nagyszerű, de a szurkolók azok, akik tényleg fantasztikussá varázsolják a hétvégét. Szóval, köszi nekik. Ami pedig a versenyt illeti, a rajtnál dőlt el minden. Jól indultam… Úgy értem, az egyik Red Bull ott volt mellettem, szóval nyomnom kellett a gázt, de a csapat fantasztikus munkát végzett, jó volt az autó, jó volt a taktika, s ez egy nagyszerű eredmény. Micsoda nap volt!” – lelkendezett Lewis Hamilton, aki a pályáról távozóban még dedikálta a „Győztesek falára” frissen kiragasztott, róla készült plakátot, és még egyszer ráerősített arra, hogy mennyire szereti ezt a versenyt, mert a neve alá odakanyarintotta, hogy: „Imádom Magyarországot!”
Ennél nagyobb dicséret aligha kell…A dobogó harmadik fokára a két Mercedes-pilóta mellett Daniel Ricciardo állhatott fel, akinek arcára visszatért a korábban megszokott, fülig érő mosoly, és ahogy ő fogalmazott „határtalanul boldog” volt amiatt, hogy a pódiumon pezsgőzhetett…