Herendivel díjazzák a Magyar Nagydíj dobogósait

A Magyar Nagydíj győztesei újra Herendi porcelántrófeákat emelhetnek a magasba.
A Herendi porcelánok esetében az alapanyagok első érintésétől kezdve az utolsó ecsetsimításig a Herendi porcelán születése és díszbe öltöztetése az alkotó ember művészetének, a „kézzel készítésnek” különös ünnepe. 16.000 különböző formát, mintegy 4.000 különböző mintát, és ezek szabad kombinációját, mintegy 64 milliós termékválasztékot képes előállítani.A Herendi Hungarikum. Fogalom. Garanciát jelent a fejedelmi, minőségi luxusporcelánra, az értékes, különleges, kézzel készült porceláncsodára, amelybe benne van a közel két évszázados szakmai tudás, amely örök és valódi érték. Herend a Magyar Örökség és az Európai Kulturális Örökség része, Hungarikum.
A Herendi Porcelánmanufaktúra jelen van nívós hazai eseményeken, ahol értékek találkoznak egymással, így lehet fő együttműködő partnere hosszú évek óta a Hungaroringnek a Formula 1-es Magyar Nagydíjon.

„A porcelán trófea a Magyar Nagydíj történetének szerves részévé vált, erről tavaly is megbizonyosodhattunk, amikor a kilencedik hungaroringi futamán győzelmet arató Sebastian Vettel külön kérésére egy plusz Herendit is kapott a fém serleg mellé. A porcelán ugyanis a pilóták szerint is a magyar futam jelképe. Ezért is döntöttünk úgy az idén, hogy a pálya harmincadik születésnapja alkalmából visszatérünk a hagyományokhoz” – nyilatkozta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.
Bár első pillanatra nehéz megtalálni a kapcsolódást, a sebesség és a lóerők, illetve a kézműves porcelánok és hagyományok között, de a fellelhető közös értékek: a mérnöki precizitás, a pontosság, a lehetetlen megkísértése, mind az igazán nagyok jellemzői, legyenek azok a versenypályán vagy akár a herendi művészetben.
Időtlen szépség, örök érték.