Hivatalos: Michelisz a Hyundai-nál folytatja!

Michelisz Norbert a Hyundai színeiben száll harcba bajnoki címe megvédéséért a túraautó-világkupában – eddig sejteni lehetett, ma délelőtt óta hivatalos is, hogy a magyar versenyző továbbra is egy Hyundai i30 N TCR volánja mögött rója a köröket a WTCR-ben.
A Hyundai négy versenyzővel vág neki a szezonnak, Michelisz csapattársa továbbra is a rutinos öreg róka, Gabriele Tarquini lesz (a harmadik szezont kezdik majd meg együtt), míg a másik alakulatban Luca Engstler és Nicky Catsburg jut versenyzőüléshez.
„Nagyon jól dolgozom együtt a BRC-csapattal és Gabrielével, aki remek csapattárs, ezt mutatják az elmúlt két szezon eredményei is – nyilatkozta Michelisz Norbert. – Természetesen 2020 új kihívást jelent majd számunkra, lesznek új pályák, és új gumikon versenyzünk – ami mindenkire plusz feladatokat ró. Biztos vagyok benne, hogy az ellenfelek is keményen dolgoznak azért, hogy készen álljanak a szezonra, de mi sem lazsálunk. Én vagyok a címvédő, és tudom, hogy 2020-ban még gyorsabbak lehetünk!”
Michelisz eddig két teszten vett részt, az utóbbi hetekben azonban már itthon készül – leginkább fut a szabadban. A kérdésre, hogyan érintette, hogy az idei naptárból a koronavírus terjedése miatt törölték a hungaroringi futamot, azt válaszolta, ez fájó pont számára.
„Nagyon vártam, hogy címvédőként versenyezhessek a Hungaroringen a magyar közönség előtt, de őszintén szólva a múlt heti bejelentés előtti napokban már éreztem: benne van a levegőben, hogy törlik majd a versenyt – mondta Michelisz. – Különösen fájó, hogy későbbi időpontra sem tudták beleilleszteni a naptárba a futamunkat, a bejelentéskor döbbentem rá, mennyire fontos és mennyire természetes volt számomra 2011 óta a hungaroringi verseny. Ezekre a döntésekre azonban nyilván nem vagyunk hatással, nekem most az a feladatom, hogy a lehető legjobban felkészüljek az előttünk álló szezonra, bármikor is kezdődik el.”