Újra elrajtolt MiniRing tábor

Először megilletődöttek voltak. Azután izgatottak. Majd pedig elképesztően lelkesek. A Hungaroringen elkezdődött a MiniRing tábor második évada a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával, amelynek résztvevői ezen a héten az ország több városából érkező hátrányos helyzetű gyerekek. A Hungaroring a táboroztatást a 2016. évi Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram keretében valósítja meg.
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Hungaroring Sport Zrt. közreműködésével tavaly 250, a sikerre való tekintettel az idén már 350 gyerek vehet részt a MiniRing táborban, amely során játékos formában elsajátítják a biztonságos közlekedés alapjait, közben pedig bepillantást kaphatnak hazánk egyetlen Formula–1-es pályájának kulisszái mögé.Találkozhatnak hétköznapi hősökkel (ezen a nyáron a labdarúgó Európa-bajnokság hangulatának jegyében a Ferencváros játékosa, Batik Bence motiválja a gyerekeket, és próbálja őket a sport, a küzdelem útjára terelni), Számadó Máté, hazánk egyik legfiatalabb motorversenyzője a technikai sportok érdekességeibe avatja be őket, de megnézhetik azt is, miként működik a versenyirányítás a Hungaroringen.
A Mini KRESZ-parkban a közlekedés rejtelmeibe kapnak betekintést (felváltva kerülnek gyalogos-, autós-, és biciklis szerepköbe), de szimulátorozhatnak, és barangolhatnak – természetesen tökéletesen biztonságos körülmények között – a pálya erdejében is.

„A gyerekek biztonsága legalább annyira fontos a Hungaroring számára, mint a felnőtteké, ezért is hívtuk életre annak idején a MiniRing tábort, amely a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hathatós közreműködése révén a tavalyi 250 után az idén már 350 diák számára adja meg a lehetőséget a nyaraláson felül a játékos tanulásra is. Jó érzés itt látni ezeket a gyerekeket, jó érzés, hogy élményt nyújthatunk nekik, hogy boldogok, mert itt lehetnek. Sokan most először vesznek részt igazi táborozáson, nagy öröm számunkra, hogy ezt az élmény éppen nálunk, a Hungaroringen élhetik át. Minden kollégánk azon dolgozik, hogy életre szóló emlékekkel távozzanak tőlünk” – nyilatkozta Gazsi Júlia.
A MiniRing nyári tábor hétszer ötnapos turnusokból áll (ebből kettőt óvodásoknak szerveznek szeptemberben, ez az idei év újdonsága), amelynek végén élményekkel feltöltődve térnek haza a gyerekek.
Ezt az iskolák visszajelzéseiből tudjuk – tavaly jó néhány ötös dolgozat született „nyári élményem” címen a hungaroringi táborról, amely sok gyerek számára élete meghatározó történése volt.