Újratervezés – októberben kamion Eb-futam a Hungaroringen!

Ősszel mérkőznek meg a monstrumok a Hungaroringen! A kamion Európa-bajnokság promótere újratervezte az idei szezonját és bejelentette nem csupán a frissített versenynaptárának egyes részleteit, hanem a szezon állandó résztvevőinek listáját is – 17-en szerepelnek rajta, és az elmúlt öt év második legerősebb mezőnye gyűlt össze.
A csonka szezon a nyolc helyett hat fordulóból áll majd, hétvégenként 4-4 versennyel, s jó hír a magyar szurkolóknak, hogy Kiss Norbert az idén is harcba száll a lehető legjobb pozíciókért, valamint hogy október 17-18-án a Hungaroringen méretik meg magukat Európa legjobb kamionversenyzői.
 
Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója: „Hosszú egyeztetések eredménye az októberi rendezvény, amelyet mindkét fél nagyon akart, hiszen minden évben a Hungaroringen zajlott az egyik legjobb verseny, és itt volt az egyik legtöbb néző. Bízunk benne, hogy most sem lesz ez másként, s hogy tényleg lehetőségünk lesz szurkolók előtt megtartani a versenyt. Próbáltunk olyan időpontot találni, amely már alkalmas lehet erre. A kétszeres kamion Európa-bajnok Kiss Norbinak hatalmas szurkolótábora van, örülünk, hogy ha minden jól megy, az idén is láthatják őt hazai pályán versenyezni a rajongói.”
 
Rolf Werner, a nemzetközi promóter ETRA ügyvezető igazgatója: „Az elmúlt hónapokban keményen dolgoztunk, hogy a lehető legtöbb versenyt a naptárunkban tartsuk, a csapataink részéről pedig megkaptuk a bizalmat, hiszen rendkívül erős rajtráccsal kezdjük el a szezont. Más sorozatokkal ellentétben nekünk a nyolcból hat versenynek sikerült alternatív időpontot találni. Izgatottak vagyunk, hiszen nagyon sok csapat szavazott nekünk bizalmat ezekben a nehéz időkben.”
 
Kiss Norbert, kétszeres kamion Európa-bajnok: „Már a tavalyi bejelentés óta terveztem az áprilisi hétvégét, beszéltük a csapattal is, hogy mennyire jó lesz nem csupán nekünk, hanem az egész magyar autósportos közösségnek. Azután muszáj volt újratervezni, de a júniusi dátum is semmissé vált a járvány miatt. Most itt van az október, remélem, hogy ez tényleg meg is valósul, mert alig várom már, hogy elkezdődjön a bajnokság és hogy ott legyünk a Hungaroringen! Remélem, hogy már néhány jó eredménnyel a hátunk mögött érkezünk majd meg a hazai versenypályára.”