Kiélezett csatára készülnek!

Elkezdődött. Gyönyörű autók, szupergyors pilóták, remek köridők – pedig pénteken még csak a német túraautó bajnokság (DTM) szabadedzéseit tartották meg a Hungaroringen. Tegyük hozzá gyorsan, hogy F1-es hangulatban és külsőségek között, hiszen ez a sorozat nem csupán szakmailag, hanem külcsín tekintetében is ad arra, hogy tökéletes legyen a megítélése. Ha egy szóval kellene jellemezni, az illene rá a legjobban, hogy vérprofi.
A Hungaroring büszke rá, hogy a nem német helyszínek közül az egyik lehet, a sorozat résztvevői és szervezői pedig örülnek, hogy egy ilyen nagy hagyományokkal bíró pályán tehetik tiszteletüket.
„Bízom benne, hogy újra remek versenyt láthatunk a Hungaroringen, csakúgy, mint 2014-ben, amikor a magyar szurkolók elképesztő hangulatot varázsoltak a lelátókra. Az egész mezőny szereti ezt a helyszínt, ezért törekedni fogunk rá, hogy állandó helye legyen a naptárban. Ami pedig magát a sorozatot illeti, bármilyen furcsa is, azon dolgozunk, hogy a szabályoknak köszönhetően a versenyzők tökéletlen autókkal küzdjenek, olyanokkal, amiket nehéz vezetni, mert akkor látják a nézők, hogy itt küzdenek a fiúk, s hogy valójában hősök” – nyilatkozta Hans-Werner Aufrecht, a DTM első embere.
Nos, a küzdelem már most is hősiesnek ígérkezik, hiszen bár ez a sorozat utolsó előtti futama, a hétvégénként megrendezett két-két versenynek köszönhetően még száz pontot lehet szerezni, vagyis senki sem mehet biztosra. Így az éllovas Marco Wittmann sem, bár ő arra azért építhet, hogy 2014-ben nem talált legyőzőre a magyar pályán.
„Nagyszerű érzés visszatérni ide, hiszen a 2014-es győzelmem miatt csodás emlékeket őrzök a pályáról. Akkor minden remekül alakult a hétvége során, s bár azóta újraaszfaltozták a Ringet, a pálya karakterisztikája nem változott. A legutóbbi versenyhétvégém jól sikerült, remélem, folytatódik a jó sorozat” – nyilatkozta Wittmann a pénteki sajtótájékoztatón. Magyar vonatkozású pénteki esemény, hogy a kamionos mezőnyben kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbertnek lehetősége volt kipróbálni a Mercedes egyik versenygépét, amivel nagy álma vált valóra.
„Minden igaz, amit az ember gondol egy DTM-autóról. Brutális sebesség, brutális fékhatás – egyszerűen elképesztő, hogy vezethettem egy ilyen versenygépet. A következő lépés az lenne, ha egy igazi tesztnapon is körözhetnék vele” – nyilatkozta Kiss Norbert, akit szombaton is láthat a Hungaroring közönsége, hiszen kamionjával „gyorsulási versenyt” vív az egyik Mercedes DTM-autóval.
Előbb azonban még megtartják az első (negyvenperces) DTM-futamot is a mogyoródi dombok között…