Kiss Norbi bízik benne, hogy versenyez még idén a Hungaroringen!

A hét elején ültek a versenykamion mellett a műhelyben, és arra gondoltak, most kellene pakolni a Hungaroringen tartandó idénynyitóra. Összefacsarodott a szívük, hiszen nagyon készültek a hazai szereplésre, de remélik, még az idén sor kerülhet rá.
A kétszeres kamion Európa-bajnok Kiss Norbert számára mindig ünnep a hungaroringi viadal, hiszen itt találkozhat a szurkolóival, s talán ennek köszönhetően itthon mindig sikerült valami kiugró eredményt elérnie.
„Az elmúlt jó pár évben nem volt ahhoz hasonló versenyhétvége, mint amilyen a Super Racing Fesztivál lett volna, sajnálom, hogy elmarad, de jelen helyzetben nem lehetett mást tenni, mint elhalasztani a tömegrendezvényeket – mondta Kiss Norbert. – Nagyon remélem azonban, hogy legalább a kamion Európa-bajnokság magyar futamát meg tudják tartani valamikor a nyár végén, vagy az év második felében: logisztikailag megoldható lenne, hiszen még szeptemberben is itt versenyzünk a közelben...”
A csapatok folyamatosan egyeztetnek a nemzetközi promóterrel, az például már most kiderült, hogy a nyolc hétvégésre tervezett naptárból egy helyszín kikerült, a Nürburgringen az idén nem rendeznek versenyt, hiszen Németországban augusztus végéig nem kerülhet sor tömegrendezvényekre, az őszi naptár pedig zsúfolt a pályán. Ráadásul ez egy helyszíni nézőkre épülő rendezvény, nem kockáztatják meg, hogy rossz időben tartsák meg.
„Van dolgunk bőven, hiszen az idén új projekt indul: egy hónapja meg akartuk tartani a bemutatkozó sajtótájékoztatót az idei felállásról, de sajnos arra már nem került sor – folytatta Kiss Norbi. – Nem szeretnék részleteket elárulni, de a lényeg, hogy újonnan alakuló magyar csapatban versenyzek majd, abszolút Európa-bajnoki esélyes technikával. Úgyhogy arra használjuk az időt, amit nyertünk, hogy a lehető legalaposabban felkészítsük a kamiont, hogy minden ötletünk benne legyen. Tesztelni egyelőre nem lehet, de reméljük, arra is hamarosan sor kerül, hogy felkészülten várhassuk az első versenyt, bármikor is rendezik meg.”