Állami kitüntetésben részesült Gyulay Zsolt

Rangos állami kitüntetést vehetett át Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója az augusztus 20. alkalmából megtartott ünnepségsorozat pénteki eseményén. 


A nemzet számára értékes, kiemelkedő tevékenysége elismeréseként Magyar Érdemrend parancsnoki kereszt állami kitüntetést vehetett át Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztertől pénteken, a Festetics Palotában. A kitüntetést állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére Novák Katalin köztársasági elnök adományozta. 

„Nagy megtiszteltetés számomra ez a kitüntetés, legalább annyira értékes, mint az olimpiai arany, hiszen ugyanúgy az elvégzett munka gyümölcse, mint az ötkarikás játékokon szerzett érem – nyilatkozta Gyulay Zsolt, aki 2010 óta vezeti sikerrel hazánk legnagyobb sportingatlanát, a Hungaroringet (amely évről évre vendégül látja a világ legnépszerűbb autóverseny-sorozatát, a Formula 1-et), és tavaly óta a Magyar Olimpiai Bizottság elnöki tisztét is betölti. – Szerencsésnek mondhatom magam, mert aktív pályafutásom befejezése után megtaláltam az utamat – ami sok élsportolónak bizony nem könnyű – és számomra fontos feladatokkal foglalkozhattam. Közéjük tartozott a dohánycég vezetőjeként a fiatalok védelme, majd pedig a Hungaroring elnökeként a világ legnépszerűbb autóverseny-sorozata hazai futamának megszervezése mellett az országimázs építése. Kajakosként rengeteget kaptam a sporttól, ezért is örülök, hogy a MOB elnökeként most talán visszaadhatok valamit.”

A kajakosként két olimpiai bajnoki címet szerző Gyulay Zsolt sportpályafutása elismeréseként korábban részesült már állami kitüntetésben: 1992-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjét.